Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• żąleną
    replied
    Tak samo miodowo-kartonowe jak wersja mocna, z lekką goryczką na finiszu. Słaba piana. Strata czasu...

Leave a comment:

• Rzeszowiak
    replied
    Też miałem zamiar niebawem udac się z butelkami na wymianę, mam nadzieje że troche zapasów mają ( przynajmniej 20 ). W każdym razie będę kibicował z całego serca browarowi aby się utrzymał, niestety ma on słabą siłę przebicia i marketing skoro w oddalonym o 80 km 180-tys mieście jest niedostępny. Zresztą i tak prawie wszyscy piją szczyny z Tych i Żywca.

Szkoda by było tak znakomitego piwa, które właśnie popijam.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Wybieram się do browaru - pewnikiem w przyszłym tygodniu. Popytam.
    A plotki słyszę niestety coraz częściej.
    Seta to co napisałem, to nie są plotki. To są informacje od ludzi z branży.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Wybieram się do browaru - pewnikiem w przyszłym tygodniu. Popytam.
    A plotki słyszę niestety coraz częściej.

Leave a comment:

• djkynek
    replied
    Wieści z poniedzialku 19.10, z pewnego zródla. Janow nie warzy od ponad 2 tygodni piwa. Na magazynie maja troche butelek mocnego. Browar nie płaci zobowiązań wobec wielu kontrahentów /niektórych od wiosny/. Bardzo czarne chmury......
    Ostatnia zmiana dokonana przez djkynek; 2009-10-21, 20:25.

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    I o czym tam będziemy dyskutować?
    Może jakieś wieści z "pierwszej ręki", oficjalne stanowiska właścicieli, rzeczywista sytuacja w firmie itd., choć może zbyt mnie poniosło
    Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 13:45.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andszcz
    Ok, ale fajnie by było, gdyby powstał całkowicie nowy, dotyczący tylko sytuacji w Janowie.
    I o czym tam będziemy dyskutować?

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Ok, ale fajnie by było, gdyby powstał całkowicie nowy, dotyczący tylko sytuacji w Janowie.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Trzeba by chyba wydzielić wątek.
    Ja napisałem w odpowiednim wątku, ale jak dyskusja się tu wywiązała, to co zrobisz.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Trzeba by chyba wydzielić wątek.

Nie wiem nic ponad plotki i to, że z obserwacji wiem, że Janów w detalu "nie schodzi" i coraz więcej sklepów rezygnuje z tego piwa.
    Jedno co mnie pociesza, to fakt, że browar położony jest na uboczu i tereny nie są chyba specjalnie atrakcyjne dla deweloperów, więc jak się zacznie wszystko od nowa, to może opłaci się komuś nadal robić piwo...

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    To dla m nie bardzo zła wiadomość, ponieważ jestem związany sentymentalnie z tamtą okolicą. Zresztą dla wielu piwoszy pewnie także, przecież Janów to z reguły naprawdę świetne piwo!

A co to jest JSB, bo nie jestem zorientowany
    Jesienne Spotkania Browarników.

Być może będziemy mieli do czynienia z casusem Lwówka. Bardzo bym sobie tego życzył.

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Tak, w kuluarach JSB mówiono o postawieniu browaru w stan upadłości.
    To dla m nie bardzo zła wiadomość, ponieważ jestem związany sentymentalnie z tamtą okolicą. Zresztą dla wielu piwoszy pewnie także, przecież Janów to z reguły naprawdę świetne piwo!

A co to jest JSB, bo nie jestem zorientowany
    Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:56.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Od dłuższego czasu krążą pogłoski (nawet na forum), że w browarze nie dzieje się najlepiej; czy ktoś to może zweryfikować?
    Tak, w kuluarach JSB mówiono o postawieniu browaru w stan upadłości.

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Piłem przed kilkoma dniami (niestety nie pamiętam terminu przydatności, ale to na pewno był marzec 2010), mieszane uczucia. Niby dobre, choć jakiś dziwny posmak (jakby coś "chemicznego", nie wiem co), zero piany (lałem z góry do kufla i pojawiło się coś żółtawego, ale w śladowej ilości). No i ta butelka, jakoś ten typ kojarzy mi się ze starymi produkcjami, niekoniecznie dobrymi (wyjątek stary Lwówek).
    Generalnie nie jest najgorzej, choć poprzednie partie, które piłem (w wakacje) smakowały mi o wiele lepiej. Od dłuższego czasu krążą pogłoski (nawet na forum), że w browarze nie dzieje się najlepiej; czy ktoś to może zweryfikować?
    Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:32.

Leave a comment:

• Rycho_128
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35
    Janów z datą 26 luty 2010 smakuje zupełnie inaczej niz dotychczasowe warki, jak Pilsweiser 12-14% z Grybowa. Zero piany!, po otwarciu piwo wystrzela jak szampan. Ogólnie tym razem sie nie udało, piwo ledwie wypijalne
    No, jeżeli to jest kiepska warka, to jak zatem smakuje dobra? Miałem z tej samej partii (Tomek będąc u dyrektora mi też wziął) i... smakowało. Treściwe, chlebowe posmaczki, dość mocna goryczka - nie jest źle!
    Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2009-10-08, 13:02.

Leave a comment: