Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium
Collapse
X
-
Tak samo miodowo-kartonowe jak wersja mocna, z lekką goryczką na finiszu. Słaba piana. Strata czasu... -
Też miałem zamiar niebawem udac się z butelkami na wymianę, mam nadzieje że troche zapasów mają ( przynajmniej 20 ). W każdym razie będę kibicował z całego serca browarowi aby się utrzymał, niestety ma on słabą siłę przebicia i marketing skoro w oddalonym o 80 km 180-tys mieście jest niedostępny. Zresztą i tak prawie wszyscy piją szczyny z Tych i Żywca.
Szkoda by było tak znakomitego piwa, które właśnie popijam.Leave a comment:
-
-
Wybieram się do browaru - pewnikiem w przyszłym tygodniu. Popytam.
A plotki słyszę niestety coraz częściej.Leave a comment:
-
Wieści z poniedzialku 19.10, z pewnego zródla. Janow nie warzy od ponad 2 tygodni piwa. Na magazynie maja troche butelek mocnego. Browar nie płaci zobowiązań wobec wielu kontrahentów /niektórych od wiosny/. Bardzo czarne chmury......Ostatnia zmiana dokonana przez djkynek; 2009-10-21, 20:25.Leave a comment:
-
Może jakieś wieści z "pierwszej ręki", oficjalne stanowiska właścicieli, rzeczywista sytuacja w firmie itd., choć może zbyt mnie poniosłoOstatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 13:45.Leave a comment:
-
-
Ok, ale fajnie by było, gdyby powstał całkowicie nowy, dotyczący tylko sytuacji w Janowie.Leave a comment:
-
Trzeba by chyba wydzielić wątek.
Nie wiem nic ponad plotki i to, że z obserwacji wiem, że Janów w detalu "nie schodzi" i coraz więcej sklepów rezygnuje z tego piwa.
Jedno co mnie pociesza, to fakt, że browar położony jest na uboczu i tereny nie są chyba specjalnie atrakcyjne dla deweloperów, więc jak się zacznie wszystko od nowa, to może opłaci się komuś nadal robić piwo...Leave a comment:
-
Być może będziemy mieli do czynienia z casusem Lwówka. Bardzo bym sobie tego życzył.Leave a comment:
-
A co to jest JSB, bo nie jestem zorientowanyOstatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:56.Leave a comment:
-
-
Piłem przed kilkoma dniami (niestety nie pamiętam terminu przydatności, ale to na pewno był marzec 2010), mieszane uczucia. Niby dobre, choć jakiś dziwny posmak (jakby coś "chemicznego", nie wiem co), zero piany (lałem z góry do kufla i pojawiło się coś żółtawego, ale w śladowej ilości). No i ta butelka, jakoś ten typ kojarzy mi się ze starymi produkcjami, niekoniecznie dobrymi (wyjątek stary Lwówek).
Generalnie nie jest najgorzej, choć poprzednie partie, które piłem (w wakacje) smakowały mi o wiele lepiej. Od dłuższego czasu krążą pogłoski (nawet na forum), że w browarze nie dzieje się najlepiej; czy ktoś to może zweryfikować?Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:32.Leave a comment:
-
No, jeżeli to jest kiepska warka, to jak zatem smakuje dobra? Miałem z tej samej partii (Tomek będąc u dyrektora mi też wziął) i... smakowało. Treściwe, chlebowe posmaczki, dość mocna goryczka - nie jest źle!Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2009-10-08, 13:02.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
KONSUMENCKI KONKURS PIW
48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
Piwa zgłoszone do Konkursu
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Birell Lager...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Zaczęły docierać do nas świeżutkie granulaty krajowych odmian ze zbioru 2024.
Na pierwszy rzut Cascade, Iunga, Lubelski i Marynka:
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...e-pl-2024-50-g
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...e/granulat/iun...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską.
Zasyp:
Słód pilzneński 4 kg
Słód monachijski 1 kg
Chmiele:
Lubelski 50 g
Marynka 50 g
Drożdże:
US-05
Zacieranie:
50*C...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: