Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium
Collapse
X
-
Tak samo miodowo-kartonowe jak wersja mocna, z lekką goryczką na finiszu. Słaba piana. Strata czasu... -
Też miałem zamiar niebawem udac się z butelkami na wymianę, mam nadzieje że troche zapasów mają ( przynajmniej 20 ). W każdym razie będę kibicował z całego serca browarowi aby się utrzymał, niestety ma on słabą siłę przebicia i marketing skoro w oddalonym o 80 km 180-tys mieście jest niedostępny. Zresztą i tak prawie wszyscy piją szczyny z Tych i Żywca.
Szkoda by było tak znakomitego piwa, które właśnie popijam.Leave a comment:
-
-
Wybieram się do browaru - pewnikiem w przyszłym tygodniu. Popytam.
A plotki słyszę niestety coraz częściej.Leave a comment:
-
Wieści z poniedzialku 19.10, z pewnego zródla. Janow nie warzy od ponad 2 tygodni piwa. Na magazynie maja troche butelek mocnego. Browar nie płaci zobowiązań wobec wielu kontrahentów /niektórych od wiosny/. Bardzo czarne chmury......Ostatnia zmiana dokonana przez djkynek; 2009-10-21, 20:25.Leave a comment:
-
Może jakieś wieści z "pierwszej ręki", oficjalne stanowiska właścicieli, rzeczywista sytuacja w firmie itd., choć może zbyt mnie poniosłoOstatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 13:45.Leave a comment:
-
-
Ok, ale fajnie by było, gdyby powstał całkowicie nowy, dotyczący tylko sytuacji w Janowie.Leave a comment:
-
Trzeba by chyba wydzielić wątek.
Nie wiem nic ponad plotki i to, że z obserwacji wiem, że Janów w detalu "nie schodzi" i coraz więcej sklepów rezygnuje z tego piwa.
Jedno co mnie pociesza, to fakt, że browar położony jest na uboczu i tereny nie są chyba specjalnie atrakcyjne dla deweloperów, więc jak się zacznie wszystko od nowa, to może opłaci się komuś nadal robić piwo...Leave a comment:
-
Być może będziemy mieli do czynienia z casusem Lwówka. Bardzo bym sobie tego życzył.Leave a comment:
-
A co to jest JSB, bo nie jestem zorientowanyOstatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:56.Leave a comment:
-
-
Piłem przed kilkoma dniami (niestety nie pamiętam terminu przydatności, ale to na pewno był marzec 2010), mieszane uczucia. Niby dobre, choć jakiś dziwny posmak (jakby coś "chemicznego", nie wiem co), zero piany (lałem z góry do kufla i pojawiło się coś żółtawego, ale w śladowej ilości). No i ta butelka, jakoś ten typ kojarzy mi się ze starymi produkcjami, niekoniecznie dobrymi (wyjątek stary Lwówek).
Generalnie nie jest najgorzej, choć poprzednie partie, które piłem (w wakacje) smakowały mi o wiele lepiej. Od dłuższego czasu krążą pogłoski (nawet na forum), że w browarze nie dzieje się najlepiej; czy ktoś to może zweryfikować?Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2009-10-21, 10:32.Leave a comment:
-
No, jeżeli to jest kiepska warka, to jak zatem smakuje dobra? Miałem z tej samej partii (Tomek będąc u dyrektora mi też wziął) i... smakowało. Treściwe, chlebowe posmaczki, dość mocna goryczka - nie jest źle!Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2009-10-08, 13:02.Leave a comment: