Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
Wciąż iststnieje taka możliwość.
W kwestii zakupu w detalu to raczej trzeba ustalić tu:
Z sąsiadami powiadasz... Nie lepiej byłoby dowiedzieć się bezpośrednio w browarze?
Kiedyś jak dzwoniłem do browaru to dowiedziałem się, że można kupić piwo bezpośrednio u nich, ale musi to być minimum jedna skrzynka. Może wciąż jest taka możliwość.
Dane kontaktowe znajdziesz na ich stronie: http://www.browar-konstancin.pl
Sprawa wygląda tak:
Sklep w Oborach jest 50 m od browaru. Prowadzą go owi "sąsiedzi". Kupowałem tam jednorazowo po kilka butelek różnego piwa konstancińskiego i mi to nie przeszkadzało.
Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...
Teraz Konstancin tam się kończy. Jest jeszcze "Konstancin lekki". Źródełko wyschło, a koledzy, jakoś nie zasypują mnie adresami sklepów...
No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
Skoro nie chcesz kupować piwa bezpośrednio w browarze, tylko wolisz dopłacić marżę sklepową to proszę bardzo, oto sklepy w których masz największe szasne:
Al. Jana Pawła II 43A lok. 32A, Piwonia. Piwa z duszą
Al. Jana Pawła II 18, Meta Alkohole Świata
Patriotów 195, Outlet Piwny
Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Broniewskiego 65a / Rudnickiego, Sprzedaż Napojów Gazowanych (za megasamem)
No to płynnie przeszliśmy z "browar nic nie warzy" do "piwo nie jest dostępne w jednym sklepie". Jak dla mnie spora różnica.
Sprawa się wyjaśniła. Cała produkcja poszła do Auchan. Potem była przerwa, a teraz znowu wznawiana jest produkcja. Wyjaśniłem to telefonicznie. Życie znowu będzie miało sens!
Brak słów bo od czterech dni spożywam je ponownie od dłuższego czasu i ciężko coś sklecić.Obecna partia (11.01.2013) jest jakby trochę bardziej pszeniczna i mętna w wyglądzie,ale jest chyba lepsza niż wcześniej!Określenie>pyszne< jest jak najbardziej na miejscu.
Piłem wersję niefiltrowaną w dniu wczorajszym i zgadam się z "przedmówcą". Piwo było bardzo smaczne. Biło na głowę wersję wcześniejszą czyli filtrowaną. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena.
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę.
No niektóre źródła podają, że roggenbier to taka odmiana ciemnej pszenicy, gdzie obok/oprócz słodu pszenicznego wykorzystano także żytni, więc podobieństwa są na miejscu.
Trochę się rozczarowałem, przypomina po prostu pszenicę. Szczególnie mi przeszkadza wysokie, wręcz musujące wysycenie i dość intensywna kwaskowatość. Jeszcze kiedyś do powtórzenia...
jak oba są na drożdżach pszenicznych ciężko żeby nie były podobne. Żyto może powodować kwaskowość tego piwa.
Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
Jeśli warzenie piwa to Twoja pasja, czas pokazać światu, co potrafisz!
Uwarz piwo i sprawdź się w Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2026, które odbędą się 22-24 maja 2026 w Bałtowie. To największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie dla piwowarów domowych w kraju!
Co Cię czeka?...
Jakaś oldskulowa nowa seria - butelka euro, bez etykiety, ale z krawatką i kontrą
Piwo żytnie, ale chyba nie klasyczny Roggen, filtrowane. W składzie obok jęczmiennego słodu jest mąka żytnia i "fermentowany" słód żytni
Comment