Al Ahram, Rex

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Al Ahram, Rex

Piwo warzone w Egipcie specjalnie na zamówienie browaru Almaza. Zaw. alkoholu 8%.
    W smaku dominuje mocna goryczka połączona z równie mocnym słodowym smakiem, w tle daje o sobie znać alkohol. Ogólnie piwo złe nie jest, da się wypić ale tylko w naszym klimacie, nie mam pojęcia kto może je pic w temperaturze ponad 30 stopni.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • dadek
    Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
    dadek
    Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
    Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
    2025-12-05, 00:45
  • ART
    Green Head, True Haze
    ART
    True Haze – Browar Green Head
    Alkohol: 6,4% / 15,5° P / ? IBU
    Styl: Hazy IPA
    Chmiele: HBC 1019

Jestem za hasłem na etykiecie "PIJ ŚWIEŻE" ale mamy podaną tylko datę przydatności (2025.11.30) - więc nie wiadomo tak naprawdę czy pijemy świeże (ile dają...
    2025-11-09, 10:06
  • Prusak
    Holba, Keprnik
    Prusak
    Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
    Butelka niestety zielona.
    Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
    Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
    2025-10-02, 17:30
  • Prusak
    Carlow, O'Haras Sub Tropical IPA
    Prusak
    Alk. 4,0%
    Na etykiecie informacja o owocach pestkowych, ananasie i mango.
    W zapachu rzeczywiście jest i ananas i mango, może trochę brzoskwini.
    Kolor jasnożółty, piana niska, opadająca szubciutko, nie zostawia wyraźnej obrączki, nieregularne ślady na szkle.
    Gładka...
    2025-09-12, 22:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...