Al Ahram, Rex

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Al Ahram, Rex

Piwo warzone w Egipcie specjalnie na zamówienie browaru Almaza. Zaw. alkoholu 8%.
    W smaku dominuje mocna goryczka połączona z równie mocnym słodowym smakiem, w tle daje o sobie znać alkohol. Ogólnie piwo złe nie jest, da się wypić ale tylko w naszym klimacie, nie mam pojęcia kto może je pic w temperaturze ponad 30 stopni.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 21:53
  • wpadzio
    Al Ahram, Sakara Weizen
    wpadzio
    Pewnie dlatego, że browar z Gizy należy do koncernu Heineken, w jego ofercie oprócz lagerów i strong lagerów znalazło się także coś ze stricte europejskiej tradycji. Mowa o bawarskim hefeweizenie. Sakara Weizen jest piwem niefiltrowanym i posiada 5% alkoholu.

Barwa złoto-żółta...
    2019-02-10, 15:51
  • wpadzio
    Al Ahram, Sakara El-King
    wpadzio
    Wbrew pozorom to nie to samo piwo co recenzowana wcześniej już tutaj 10-procentowa Sakara King.
    Wersja El-King jest jeszcze mocniejsza, bo zawiera aż 15% alkoholu. Wypicie zawartości półlitrowej butelki może być niecodziennym przeżyciem W składzie między innymi cukier i ryż. I jedno...
    2019-02-09, 15:33
  • abernacka
    Radom, Marsz. Ferdynanda Focha 13, Bar Sabat
    abernacka
    Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
    2025-02-22, 06:17
  • grzeber
    Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
    grzeber
    Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
    2025-01-25, 17:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...