Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Dashen, Dashen Beer

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Birranova, Linfa
    Prusak
    Golden Ale o zawartości alkoholu 5%.
    Kolor jasnożłty, klarowny, obfita piana z czaplą, utrzymująca się dość długo, warstwowe ślady na szkle.
    Zaach wyraźnie kwiatowo-chmielowy, ładny.
    W smaku rzeczywiście przypomina wyspiarskiego golden ejla, wyraźne chmielowe nuty z kwiatami...
    2025-11-08, 19:56
  • Prusak
    Lubrow, Pils Chmielewski
    Prusak
    Ładne parametry: 11 Blg, 4, 4% alk.
    Piwo jaśniutkie, bledziutkie. PIana wysoka, ale opada bardzo szybko.
    Ładny ziołowo-chmielowy zapach.
    Użyte chmiele: Lubelski, Książęcy, Izabella, Iunga.
    No i właśnie: trochę tego za dużo jak na polskiego pilsa, chyba że przyjmiemy...
    2025-10-23, 22:54
  • e-prezes
    Perła, EPA
    e-prezes
    Drugie z nowości/specjalności sezonowych, które wprowadza browar z Lublina. O ile opadł mi zapał do Doppelbocka, choć nadal mi smakuje to już nie brałem w ciemno tego piwa. Znany bloger z Kopyrowa już degustował przede mną, więc wziąłem z pewnymi nadziejami.

EPA, czyli english...
    2024-05-08, 10:26
  • kruger_nr1
    Blonder Pub, English Stout
    kruger_nr1
    To piwo to zupełne nieporozumienie. Pomijając to, że bardziej ciemne nieudane piwo mogło by być a nie stout to jeszcze zaczynało się już chyba psuć i wypicie go byłoby trudne. I tylko kolor pozostał ładny...
    2023-11-19, 16:55
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
    dadek
    Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
    2024-10-14, 01:47
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...