Guayanaise, Blaka Gwayana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Guayanaise, Blaka Gwayana

Alkohol 8%, butelka 330 ml.
    Piana jasnobeżowa, obfita i trwała, barwa wydaje się czarna, ale w rzeczywistości jest ciemnowiśniowa.
    W smaku mocno alkoholowe z nutami owocowo-winnymi i palonymi.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bimb
    Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
    bimb
    Cześć.
    Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
    2025-07-13, 18:23
  • kloss
    Heineken Timor, ABC Extra Stout
    kloss
    Alkohol 6,8%, puszka 330 ml.
    Piana jasnobeżowa, dość gęsta, ale niezbyt obfita i nietrwała.
    Barwa wydaje się czarna, ale pod światło widać, że jest ciemnowiśniowa.
    W smaku czuć nuty palone, dymne z lekkim wędzeniem. Wyraźnie kwaskowe z niewielką goryczką....
    2019-08-07, 22:31
  • AaLeX
    Sulimar, [Jako] Piwniczne jasne
    AaLeX
    Nowość w Dino. Cena 2,99zł, alkohol 5,2%, ekstrakt 11,7%. Na przedniej etykiecie mamy napis "piwo dolnej fermentacji". Na tylnej mamy informację, że to pils i że idealna temperatura spożycia to 4-7st. Barwa ciemna słomka, zapach marginalny, słodowy, piana gęsta, obfita. Smak zaskakujący....
    2025-08-05, 15:04
  • Ahumba
    Jelonki, Wyki 11a, NaWyki Piwne
    Ahumba
    Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...
    2025-03-03, 19:03
  • darekd
    The Musketeers, Troubadour Magma
    darekd
    To piwo ma już swój wątek:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-magma

jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

...
    2025-02-19, 00:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...