Guayanaise, Blaka Gwayana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Guayanaise, Blaka Gwayana

Alkohol 8%, butelka 330 ml.
    Piana jasnobeżowa, obfita i trwała, barwa wydaje się czarna, ale w rzeczywistości jest ciemnowiśniowa.
    W smaku mocno alkoholowe z nutami owocowo-winnymi i palonymi.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• bimb
    Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkoholowe i drożdżowe
    bimb
    Cześć.
    Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
    2025-07-13, 17:23
  • kloss
    Heineken Timor, ABC Extra Stout
    kloss
    Alkohol 6,8%, puszka 330 ml.
    Piana jasnobeżowa, dość gęsta, ale niezbyt obfita i nietrwała.
    Barwa wydaje się czarna, ale pod światło widać, że jest ciemnowiśniowa.
    W smaku czuć nuty palone, dymne z lekkim wędzeniem. Wyraźnie kwaskowe z niewielką goryczką....
    2019-08-07, 21:31
  • darekd
    ReCraft, Oatmeal Stout
    darekd
    Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa

Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....
    2025-10-07, 22:08
  • darekd
    Lidskoje Piwo, Żiguliewskoje Żitnaje/Rżanoje
    darekd
    Jakaś oldskulowa nowa seria - butelka euro, bez etykiety, ale z krawatką i kontrą
    Piwo żytnie, ale chyba nie klasyczny Roggen, filtrowane. W składzie obok jęczmiennego słodu jest mąka żytnia i "fermentowany" słód żytni

Ekstr. 11,6%
    Alk. 5,0%

https://l...
    2025-09-27, 21:10
  • AaLeX
    Łomża, Argus Lager
    AaLeX
    Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
    2025-08-29, 14:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...