Short's, Good Humans

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2164

Short's, Good Humans

Podwójny brązowy ejl. Alc. 8%.

Kolor: brązowy, mętny, pod światło ciemna wiśnia,
    Piana: beżowa, trwa około 3 minut, później brak,
    Zapach: słodka mleczna czekolada, karmel, nuta chmielowa,
    Smak: mleczna czekolada, kawa, karmel i przyjemna znaczna goryczka, całość jest trochę pikantna i rozgrzewająca,
    Wysycenie: niskie.

Jedno z tych piw które mogę określić jako genialne, już dawno zasmakowałem w brązowych ejlach ale ten wypiłem z nieukrywaną rozkoszą. Takie powinny być świąteczne piwa !
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    SingleCut Beersmiths, Eric More Cowbell!
    darekd
    Działający od 2012 r. browar w Astorii, części nowojorskiego Queensu, na którym jest to podobno pierwszy założony browar od czasów prohibicji

Stout z czekoladą, wanilią oraz laktozą (chocolat milk stout) o zaw. alk. 6%

https://www.singlecut.com/

Aromat - czekolada,...
    2025-02-02, 00:09
  • dadek
    Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
    dadek
    Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
    Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
    2025-12-05, 00:45
  • Prusak
    Browar Otwocki, Imperial Baltic Porter
    Prusak
    Mocarny: E: 30 % wag,, A: 12, 5%
    Barwa ciemnobrązowa, nieprzejrzysta.
    Piana: jest beżowa drobna, szybciutko opada do cienkiej obrączki.
    Zapachowo dość ubogo, ale ze względu na katar nie byłem miarodajny.
    Porter ma niespełna rok, ale smakowo jest zupełnie nieźle ułożony....
    2024-09-20, 19:56
  • dadek
    Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
    dadek
    Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
    Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
    2024-09-12, 23:59
  • dadek
    Beránek Stěžery, Černá ovce
    dadek
    Ekstrakt 14°Blg, alk. 5,5%
    W tym przypadku pani kelnerka twierdziła, że to tmavý ležák. Na oko było czarne, ale pod światło pokazały się przy szkle intensywnie bordowe refleksy, raczej klarowne.
    Piana beżowa, wysoka na 3 cm, dość poszarpana, oczka różnej wielkości. Opadła...
    2022-03-15, 23:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...