Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Taedonggang, Taedonggang 2

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    Nepo, Hops Around the World: Slovenia
    Petitpierre
    WCIPA, ale w zapachu więcej żywicy-sosn a, grejpfrut, słodko, ale tak normalnie, w nucie dolnej piwo też lekkie, ale goryczka bardziej wyrazista, nuty ziołowe, taniczne i długi finisz. Tutaj jest dobre piwo, ale trzeba zwiększyć blg. Najlepszy numer, że niewiele się różnią parametrami-różnica...
    2025-06-13, 19:18
  • MarcinKa
    Emelisse, White Label White Wine Bordeaux BA
    MarcinKa
    Piwo otrzymane w prezencie imieninowym. Butelka 0,33l. Moc 8%, ekstrakt 17. Kolor nieznacznie pomarańczowy, bursztynowy. Piwo lekko mętne. Piana drobna, duża, trwała. Bardzo ładna, pozostawiała duże ślady na ściankach kufla. Zapach złożony. Najpierw z butelki bardzo mocno czuć beczkę po...
    2019-05-23, 22:50
  • palec
    czym sie teraz filtruje?
    palec
    Troche wypadłem z obiegu , co jest teraz na topie jeśli chodzi o filtracje ? Kiedys to był zwykły oplot - u mnie sie kiepsko sprawdzało , widze że w sklepie CP są filtratory okrągłe , krzyżowe itp .
    Czy jest róznica między nimi ? Czy jednak nadal oplot ...?? dziękuje za podpowiedzi
    2025-03-23, 20:24
  • k_s
    Różnica pomiędzy belgijskimi drożdżami
    k_s
    Witam,
    Ostatnio zrobiłem belgijskiego dubbla na FM27. Piwo jest dobre, w smaku jest dużo śliwki. Chciałbym również zrobić piwa na innych belgach i stąd moje pytanie:
    Jaka będzie różnica w smaku piwa fermentowanego drożdżami belgijskimi FM25, FM26 i FM27?
    2018-05-10, 15:12
  • darekd
    Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
    darekd
    Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
    Jest niefiltrowane

11,6% ekstr.
    5,1% alk.

https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
    2024-12-16, 22:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...