Aliwaryja, Diesjatka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

    #1

    Aliwaryja, Diesjatka

    alk. 4%, ekstr. 10%
    Barwa słuszna czyli złocista, piana z początku obfita, czapowata, w miarę szybko opadła zostawiając krzaczki na szkle. W smaku lekkie, chmielowo-słodowe, dość treściwe jak na taki ekstrakt. mam wątpliwości co do klarowności co jednak nie przeszkadzało wypić je w miarę szybko. Na pewno dobre na lato
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

    #2
    Parametry bez zmian. Na kontrze wyczerpujące informacje o składzie piwa, dodatkach słodowych i niesłodowych. Życzyłbym sobie by na naszych produktach były takie informacje. Nowy design: wytłaczana butelka, nowa eta, kapsel bez nadruku. Barwa bladziutka, jasnosłomkowa. Piana średnia, gruba, powoli opada, pozostawiając niewielkie ślady na szkle. W aromacie lekki słód. W smaku słód plus lekka goryczka, nie jest wodniste jak na taki ekstrakt. Dobre lekkie piwo.
    Attached Files

    Comment

    • kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2334

      #3
      Spodziewałem się ataku rozwodnionej kukurydzy, a tutaj nie jest wcale tak źle- czuć słód, zbożowość, nawet lekką goryczkę.
      Latem po wysiłku wchodzi gładko i co najważniejsze nie odrzuca. Kupione w Grodnie.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • darekd
        Warka, Złoty Pils
        darekd
        Z okazji 50 rocznicy powstania browaru uwarzono to jubileuszowe piwo.

        W składzie słód pilzneński i monachijski (bez niesłodowanych składników), chmiele: Lubelski, Magnum i Marynka.
        Alk. 5,0%

        Aromat - wyraźny ziołowy chmiel, pod tym lekki słód
        Piana -...
        2025-07-20, 01:10
      • darekd
        1. selský pivovárek Kroměříž, McHugo
        darekd
        Browarek z morawskiego Kromieryża warzący od 2013 r.

        https://selsky-pivovarek.cz/

        "Czech-American Amber Ale"
        13,5% ekstr.
        5,3% alk.

        Słód czeski, chmiel amerykański

        Aromat - chmielowy, połączenie bardzo delikatnych cytrusów...
        2024-10-30, 01:53
      • darekd
        Lubrow, Eclaron Pils
        darekd
        Ekstr. 12%
        Alk. 5,1%

        Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

        W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

        Bez filtracji i pasteryzacji
        ...
        2024-09-18, 18:07
      • darekd
        BrewDog, Cold Beer Lager
        darekd
        Bodaj bezglutenowe piwo na szerszy, marketowy użytek.

        3,4% alk.

        Aromat - lekki, specyficzny słód
        Piana - wysoka, niezbyt trwała, poszarpany kożuszek na dłużej
        Barwa - złota, klarowna
        Wysycenie - umiarkowane, musujące
        Smak - dość łagodny słód...
        wczoraj, 19:40
      • adam1878red
        powitanie i pytanie
        adam1878red
        Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
        Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
        2025-08-04, 20:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...