Maly Rohozec, Wojcieszów Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Maly Rohozec, Wojcieszów Pils

Szukałem tematów z piwami z Wojcieszowa, ale nic nie znalazłem. Jeżeli w jakiś sposób przegapiłem to proszę o przeniesienie do odpowiedniego tematu. Jeśli nie przegapiłem, to proszę o zweryfikowanie nazwy, bo słyszałem, że póki co jest to browar kontraktowy, ale nie mam pojęcia gdzie są warzone ich piwa.

Kolor: Złoty, klarowny.
    Piana: Biała, spore pęcherzyki, mało gęsta, niezbyt trwała. Po jakimś czasie opada prawie do zera.
    Zapach: Słodowo-chmielowy.
    Smak: Średnio treściwe. Lekka słodowość z wyraźnymi, ziołowymi posmakami chmielowymi. Przyzwoita, średnia goryczka.
    Wysycenie: Średnie.
    Ogółem: Spodziewałem się kolejnego pilso-podobnego tworu bez grama chmielu, a okazało się, że to bardzo przyzwoity, prawdziwy pils. Nie jest to może ideał, ale spokojnie dorównuje takiemu Urquellowi jednocześnie będąc prawie 2zł tańszym.
    BeerFreak.pl
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Ponoć w browarze Pivovar Maly Rohozec warzą te piwa.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13965

To jest piwo czeskie (i do tego sklonowane), więc sio do tamtego działu

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Oskaliber
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.05
        • 727

W takim razie uprzejmie proszę o przeniesienie tego tam gdzie być powinno. Już trochę się pogubiłem próbując rozszyfrować o co w tym domniemanym browarze chodzi
        BeerFreak.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
          Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
          AaLeX
          Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
          2024-11-20, 11:41
        • darekd
          Malý Rohozec, Unger 18°
          darekd
          Ferdinand Unger był założycielem browaru. Na jego cześć w grudniu 2021 r. wypuszczono limitowaną edycję piwa.

18% ekstr.
          8,2% alk.

Aromat - słodowy z lekką piwnicznością, nuta owocowe, potem nieco karmelowa, nieco chmielu
          Piana - zdecydowanie wysoka,...
          2022-03-19, 01:00
        • AaLeX
          BG SA Zabrze, Łomża Pils
          AaLeX
          Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
          2024-08-08, 19:31
        • darekd
          Grodzisk Wielkopolski, Pils
          darekd
          Na stronie występuje jako Grodziski Pils:
          https://browargrodzisk.com/piwa/grodziski-pils/

11,5% ekstr.,
          4,8% alk.

Chmiele": Lubelski, Perle

Aromat - chmielowy (ziołowy)
          Piana - wysoka, trwalsza, długi kożuszek, zostaje trochę na szkle...
          2025-05-24, 02:06
        • darekd
          Köstritzer, Spezial Pils
          darekd
          To jest następca ich dietetycznego pilsa (chyba "Dia" piwa wyszły z mody):

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...di%C3%A4t-pils

tylko, że jeszcze bardziej odfermentowany. Z 11,1% ekstr. wyciągnęli 5,5% alk. Taki wynik w nie robi wrażenia na producentach polskich,...
          2022-07-04, 00:35
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...