První havířovský minipivovar, Magdon

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

První havířovský minipivovar, Magdon

Světlý ležák, ekstrakt 11°Blg, alkohol 4,5%.
    Piwo barwy ciemniejszej złotej, mętne.
    Piana wysoka, solidna, jednak nierównomierna, drobne bąble poprzetykane większymi. Piwo wydało mi się zbyt zimne więc odstawiłem na jakieś 8 minut, w tym czasie piana opadła do kożucha mocno oblepiając ścianki kufla.
    Zapach drożdżowo-słodowy z pewną dawką owocowości.
    Smakowo jest oczywiście treściwsze od 9°, jednak tu owocowość (morele, cytrusy) trochę góruje nad słodową podstawą, jest też lekki dms. Goryczka jest mocna jednak piołunowo-trawiasta, trochę za ostra, mało rasowa, zbyt męcząca.
    Wysycenie dobre, nie absorbujące.
    Piwo da się wypić choć zachwytu nie ma.
    Nalano do tradycyjnego, grubego, pękatego kufla bez logo, podkładki są.
    Pite 20.11.2015 na miejscu w browarze, cena 27 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• majorrush
    prośba o identyfikację kufla
    majorrush
    Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
    2024-02-26, 23:21
  • heckler
    2018.10.12-13, Czechy, Ostrava-Karolina, Oktobeerfest
    heckler
    W dniach 12-13.10 w dzielnicy Ostravy Karolina przed dużym centrum handlowym Nová Karolina odbyła się kolejna piwna impreza w tym mieście o nazwie Oktobeerfest.
    Lato w tym roku nie dawało za wygraną i grzech było nie skorzystać z odbywającej się w pobliżu imprezy. W ciepłe, sobotnie...
    2018-10-26, 06:44
  • pebejot
    Most, Pod Koňským vrchem 3450, Minipivovar Most
    pebejot
    Po kilkunastu latach miasto Most wzbogaciło się o kolejny browar restauracyjny.
    Pierwszym był istniejący od 12 lat minipivovar Mostecký Kahan, a od zeszłego roku w centrum miasta działa nowy Minipivovar Most.

Browar znajduje się 800 metrów od przystanku tramwajowego Most...
    2021-10-15, 19:00
  • dadek
    Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 01:48
  • heckler
    Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
    heckler
    Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
    ...
    2025-01-03, 12:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...