Vratislavice, Zelený král

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12925

Vratislavice, Zelený král

Na św. Patryka oraz Wielkanoc warzy się to piwo z dodatkiem barwnika z młodego jęczmienia.

12% ekstr.
    5% alk.

Aromat - specyficzny - trawa, zielsko, po rozlaniu do szkłą traci na intesywności
    Piana - seledynowa, wysoka, ale nie jest zwarta i szybko opada zostawiając wianuszek, który również znika
    Barwa - butelkowa zieleń
    Wysycenie - średnie
    Smak - specyficzna ziołowo-łodygowa goryczka, umiarkowana słodowa baza, finisz z goryczkowym posmakiem, ale dość dziwnym.

Dość specyficzne, może nie jest złe, tym bardziej wadliwe, ale dość ciężko się to pije. Taka ciekawostka.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12925

Foto:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• HaJni
      Przechowywanie szkła
      HaJni
      Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
      2019-08-16, 17:39
    • Goglez
      Szkła z (prawdopodobnie) RFN
      Goglez
      Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
      2023-03-18, 23:35
    • dadek
      Nový Bor, Náměstí Míru 100, Pivovar Born
      dadek
      Warzenie piwa w browarze Born zaczęło się we wrześniu 2019 roku. Wcześniej przez prawie 2 lata trwały prace mające na celu uporządkowanie i pogłębienie starych piwnic dawnej szklarskiej manufaktury oraz przystosowanie ich do funkcji leżakowni. Natomiast restauracja pachnie jeszcze nowością...
      2021-07-27, 05:40
    • HaJni
      Poszukuję szkła
      HaJni
      Poszukuje szkła z Mołdawi i Kosowa. Po jednej sztuce w stanie bdb. W zamian inne szkło, Polska lub zagranica bądź wafle, też Polska i zagranica. Wiadomość na PW.
      2019-04-03, 13:24
    • bastion
      Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
      bastion
      Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
      2025-04-24, 22:25
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...