Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Zichovec, 12 Mosaic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13452

Zichovec, 12 Mosaic

Zichovec to obecnie lider kraftu w Czechach. Przynajmniej pod względem wypustów różnych piw.

American Pale Ale, 12% ekstr., 5,1% alk. Chmiel jak w nazwie.

Aromat - głównie chmielowy z owocami tropikalnymi na czele z mango i melonem
    Piana - wysoka, zwarta, trwalsza z długim kożuszkiem
    Barwa - złota, klarowna (choć na butli napisane, że nefiltr)
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - chmielowość na pierwszym miejscu (choć generalnie piwo nie jest zawalone chmielem), nuty melona, trochę ziemistości. Lekki słód, trochę goryczki z trochę dłuższym finiszem, podczas którego chmiel jednak ciut parzy.
    Treściwość - pełne

Nie ma może fajerwerków, ale trzeba przyznać że piwo solidne, posiada dobrą pijalność i jest smaczne. I o to chodzi.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24346

Ym, sądziłem że je opisywałem, a to chyba tylko sen był Dostępne bywało w niektórych Albertach. Braliśmy kilkukrotnie jak była w danym sklepie ograniczona oferta kraftów i za każdym razem trzymało poziom.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; wczoraj, 19:12.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment