Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Zobak, IPA 14

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13662

Zobak, IPA 14

Browar na czeskim Śląsku niedaleko Ostrawy.

Więcej tu:
    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-u-holubu

India Pale Ale,
    Ekstr. 14%
    Alk. 6
    IBU 50
    Chmiele: Citra, Amarillo, Simcoe, Summit

Aromat - cytrusowo-żywiczny chmiel, trochę biszkoptowo-ciastkowego słodu
    Piana - wysoka, trwała, dłuższy drobny kożuszek
    Barwa - zamglone ciemne złoto/bursztyn
    Wysycenie - średnio-wyższe, musujące
    Smak - początek to solidna goryczka skontrowana szybko słodowością, która początkowo wydała mi się słodka.. Jednak podczas picia goryczka dominuje i poczucie słodyczy jest przykryte. Nuty od chmielu trochę cytrusowe. Goryczka dłuższa, może nieco tępa
    Treściwość - solidna pełnia

Nieskomplikowane, oldskulowe (dużo chmielu i porządne ciało) , wyraziste w smaku. Solidne piwo, smakowało

2.místo Zlatá pivní pečeť 2022 v kategorii American Pale Ale Náš zástupce pivního stylu IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené ...
  • ART
    mAD'MINd
    🍺
    • 2001.02
    • 24428

Byliśmy tam kilka miesięcy temu, IPKA fakt całkiem dobra. Ogólnie wszystkie próbowane piwa trzymały bardzo dobry poziom. A miałem co do tego wątpliwość wstępując do lokalu Zobaka z tą antyczną zajechaną wykładziną z lat 80tych na podłodze.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
    Przetwarzanie...