Piwo rzekomo niepasteryzowane - ale kupione kilka dni temu z terminem przydatności do 4. czerwca. Trochę za długo jak na niepasteryzowane...
Kolor dość ciemny jak na piwo o ekstrakcie zapewne 10°Blg (podana tylko zawartość alkoholu - 4,7%). Piana wysoka, opada szybko osadzając się na brzegach kufla. Gazu w normie.
W smaku czuć głównie chmielową gorycz, jedynie w tle przebija się posmak słodu. Lekkie, ale nie wodniste. Jednak według mnie jest trochę przechmielone.
Kolor dość ciemny jak na piwo o ekstrakcie zapewne 10°Blg (podana tylko zawartość alkoholu - 4,7%). Piana wysoka, opada szybko osadzając się na brzegach kufla. Gazu w normie.
W smaku czuć głównie chmielową gorycz, jedynie w tle przebija się posmak słodu. Lekkie, ale nie wodniste. Jednak według mnie jest trochę przechmielone.
w butelkach 7 dni.
Mnie bardzo zaskoczyła ta gorycz,pozytywnie oczywiście.U mnie piana była bardzo słaba,powiedziałbym ,że nikła.Mimo wszystko smakowało mi!
Ziołowy smak, lekko odświeżający efekt pasty do zębów. Posmak lekko chmielowy. Drobna zwarta piana, nagazowanie - w sam raz, bezustannie szczypie w język
! Może przez ten Co2+N2? W czeskim Tesco za 9.80
w zestawieniu z naszymi niepasterami, w sensie Ciechan czy Żywe, to spore rozczarowanie
na technologii się nie znam, ale długi okres przydatności jest zastanawiający...
Comment