Maly Rohozec, Skalak Rezany jarni/letni/zimni/ lezak 11%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13161

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
    Z ekstraktu 11* alko 5,0%
    No właśnie na ecie 5,0%. To dużo jak na Czechy z tego ekstraktu wyciągnęli. Na stronie podają 4,8%

Pivovar se nachází v Malém Rohozci, nedaleko Turnova, kde se tradičním způsobem vyrábí dobré pivo Českého ráje.

Inna sprawa skład. Dodatek cukru mnie nie dziwi - tak często było w ciężkich dla tego typu browarów l. 90-tych i wróciło.
    Dodatek barwnika karmelowego to już dziwactwo. Piana jakby ją trzepaczką ubili lepi się do szkła, długi kożuszek (sąsiednie Svijany też podobne triki stosowały/ują.).
    Mimo wszystko ten smak (mniej więcej jak u Javoxa), mi jako amatora półciemnych mi odpowiada. Nie zachwyca, ale w organizm wprowadza się gładko, nawet zimą choć treściwość umiarkowana.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Malý Rohozec, Unger 18°
      darekd
      Ferdinand Unger był założycielem browaru. Na jego cześć w grudniu 2021 r. wypuszczono limitowaną edycję piwa.

18% ekstr.
      8,2% alk.

Aromat - słodowy z lekką piwnicznością, nuta owocowe, potem nieco karmelowa, nieco chmielu
      Piana - zdecydowanie wysoka,...
      2022-03-19, 01:00
    • heckler
      Czechy, Jince, Eškova 33, Pivovar Malý Janek
      heckler
      W miasteczku Jince dawny Pivovar Vilém od początku roku 2020 zmienił właściciela, oraz zmienił nazwę. Całość przejął dawny kontraktowy browar
      Malý Janek
      i właśnie pod tą nazwą obecnie działa. Generalnie jest to większy kompleks w którego skład wchodzi-restauracja, hotel i browar.
      ...
      wczoraj, 11:33
    • darekd
      Rohozec, Sky Rider 10
      darekd
      Kiedyś browar nazywał się Malý Rohozec od nazwy wsi (obecnie należy do Turnova), ale teraz jest już tylko Rohozec.

India Pale Lager
      10% ekstr.
      4,6% alk.

https://www.pivorohozec.cz/produkt/sky-rider-10

Piwo nawiązuję do podobno prawdziwej historii...
      2025-08-11, 00:41
    • Krakus
      XXII Mały Zlocik Browar.Biz, 08 - 10.09.2023, Bałtów.
      Krakus
      Lepiej późno niż wcale.

Krecikowi udało się ogarnąć temat. Organizuje nam Mały Zlocik w Bałtowie (wcześniej było o tym w poście "A może zlocik"). Patronować nam będzie oczywiście Browar Bałtów.

W programie zwiedzanie browaru, ognisko i...
      2023-08-24, 18:12
    • otvirak
      Rohozec, Třináctka
      otvirak
      Treściwy smak, czuć że 13. Chmiel, słód, lekko cytrusy. Przyzwoita piana, bez szału z gazem. Nie czuć alkoholu mimo, że "silne" Wcześniej na nie nie trafiłem, a szkoda
      2024-11-14, 19:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...