Pardubicky, Pernštejn Ozzobir

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwo_szka
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.01
    • 71

Barwa: Złoty klarowny lager.
    Zapach: Chmiel i słody, z natężeniem tego drugiego.
    Smak: Średnia goryczka, słodowość, posmak metalowej puszki, mimo że piwo pite z butelki i tak jakby... kurz? W każdym razie piwo trąciło stęchlizną jak dla mnie.
    Opakowanie: To wlaśnie etykieta przyciągnęła mnie i zakupiłam piwo. Nic więcej niestety w tym piwie nie jest warte zakupu.

Jak dla mnie średnie, wręcz nijakie piwo.
    Attached Files
    piwna smakoszka na Alkowiki

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Pardubický, Pernštejn Kvasňák 13
      darekd
      To piwo warzone jest już długo. Jednak było rozlewane do beczek lub jak pamiętam w dwulitrowe pety dostępne przede wszystkim w sklepie przy browarze. Teraz w szklanej butelce 0,5l.

Bez filtracji i pasteryzacji. 13% ekstr. 5,6% alk.

Aromat - drożdżowo-słodowy...
      2019-07-18, 20:10
    • darekd
      Elektrárna, Proud Soutock
      darekd
      Browar na terenach... browaru Plzeňský Prazdroj należącego do Asahi i jest projektem należącym do tegoż browaru.
      Znajduje się w historycznym budynku dawnej elektrowni dostarczającej prąd do Prazdroja, która została wyłączona z użytkowania w l. 90 XX w.
      Czyli taki kraft postawiony...
      2024-02-04, 01:29
    • darekd
      Pardubický, Ze sklepa Hořká dvanáctka
      darekd
      Nowy produkt po zmianach własnościowych w Pardubicach.

Gorzka dwunastka z piwnicy (to nazwa)

https://www.pardubickypivovar.cz/#nase-piva

5% alk.

Aromat - słodowy, lekki chmiel i trochę ścierka; ten profil był mi znany przed zmianami niciekawy...
      2021-09-11, 17:10
    • heckler
      Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
      heckler
      Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
      2025-06-24, 08:57
    • darekd
      Lubrow, Sladkový
      darekd
      Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
      Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...
      2025-04-14, 00:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...