Černá Hora, Forman Polotmavy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Černá Hora, Forman Polotmavy

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 0 %,
    Kolor - herbaciany, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - lekki palony słod
    Gaz - okey
    Smak - średni palony słód, lekki chmiel, lekki kwasek, średnio słodkie z podpalaną goryczką
    Wypijalne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2944 - moje 1735 nowe piwo na forum
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2011-05-18, 12:49.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Ogólnie piwo nie bardzo mi podeszło, miało taki jakiś dziwny kwaskowaty posmak, tylko, ze ta kwaskowość jest naturalnym walorem tego piwa, taka pestkowo-owocowa. Bardzo wytrawne przez to w smaku. Piana całkiem niezła, obfita, dość długo się utrzymywała. W sumie jak na piwo dla zmotoryzowanych może być, ale ja wolę jasne piwo bądź w rodzaju Karmi
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Černá Hora, Hořká 11
      darekd
      Piwo parametrami podobne do ich Patera:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...11%C2%B0/page2

Ekstr. 11,2%
      Alk. 4,5%
      IBU 35

Aromat - słodowe, lekko podpalane tony karmelu, łagodny chmiel...
      2022-10-17, 00:24
    • heckler
      Černá , Černá 139, Pivovar Černá
      heckler
      Jiří Pešek to kolejny domowy piwowar, który zrealizował swoje marzenia o własnym browarze. Wraz z żona Ivaną w malutkiej wsi Černá od stycznia tego roku prowadzą browar. Browarek mieści się na parterze w nowo wybudowanego domu .
      Dom wielofunkcyjny, oprócz browaru odbywają się...
      2022-08-23, 13:11
    • heckler
      Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 08:41
    • darekd
      Lubrow, Sladkový
      darekd
      Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
      Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...
      2025-04-14, 00:51
    • e-prezes
      Perła, Ciemny Lekki Perłał
      e-prezes
      Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.

Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
      2024-08-07, 09:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...