Parník, Jubilejní

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4809

Parník, Jubilejní

Kolor: Bardzo mocnej herbaty, prawie klarowne. (4)
    Piana: Beżowa, czapa na 6 cm, bąble średniej wielkości. Utrzymywała się praktycznie do dna pozostawiając grube, nieregularne plamy na ściankach. Wiem dlaczego czekałem ponad 15 minut na podanie piwa. (5)
    Zapach: Słodki, czekoladowo karmelowy z odrobiną drożdżowości.(4)
    Smak: Króluje czekolada ale nie bardzo gorzka, taka na najwyżej 50% kakao. Jest też smak ciemnego słodu, kawa i goryczka ale raczej właśnie taka czekoladowo kawowa nie chmielowa. Dobrze zharmonizowane i nie słodkie piwo.(4,5)
    Wysycenie: Nieduże, choć piana wielka, ale mi bardzo odpowiada.(5)
    Opakowanie: Szklanica bez logo z bardzo nisko oznaczonym poziomem 0,4 l. Spokojnie by weszło 0,5 l ale piana jest imponująca i pewnie stąd ten zapas.(3,5)
    Uwagi: Smaczne piwo, które spokojnie można nazwać czekoladowym i nikt się nie może przyczepić gdyż jest to naturalna i miła czekoladowość. Ale po smaku nigdy bym nie dał temu piwu 14° Blg, najwyżej 11-12°. Pite w browarze za 25 kč.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Pinta, Pinta Classics Doppelbock
    darekd
    Wraz z pierwszymi mrozami pojawił się dubeltowy koźlaczek z Pinty

20% ekstr.
    i 8,7% alk.

czyli dużo jak na styl bo jak pisałem tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...p=2329551#post...
    2022-11-21, 01:16
  • dadek
    Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
    dadek
    Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
    2025-02-12, 03:28
  • darekd
    Eichbaum, Cronus German Pilsner
    darekd
    Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
    Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
    2025-01-04, 02:50
  • Prusak
    Brokreacja, Apothecary
    Prusak
    No to doczekaliśmy się piwa z Zatora.
    Blg 18
    A: 6, 5%
    Inne popierdułki w stylu dodatków "płatki drzewa amburany" na ecie.
    Na całe szczęśćie drzewo amburany nie przeszkadza mi w odbiorze tego piwa.
    Ładny, świeży zapach czekoladowo-kawowy.
    Barwa...
    2024-11-21, 22:16
  • Serokomlak
    Islandia, Rejkiawik (Reykjavík), Skútuvogur 1G, Malbygg
    Serokomlak
    Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg.
    Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...
    2024-09-26, 20:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...