Jeseník, Polotmavé 10°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Jeseník, Polotmavé 10°

Jak zwykle próbowanie piw w browarku zaczęliśmy od 10°, a ta niespodziewanie nie okazała się jasną.
    Kolor: Ciemnobrązowy, mocno mętne. Widziałem wiele jaśniejszych piw od tego i nazywano je "ciemne". Ale skoro piwowar mówi polotmavé to tak ma być.
    Piana: Koloru kremowego, wysoka, mocna czapka ale bąbelki nierównomierne. Utrzymywała się długo, a do tego pozostawiała grubą "firankę" na ściankach aż do dna.
    Zapach: Przyjemny, głównie drożdżowy z nutką karmelu.
    Smak: Wyraźna ciemna słodowość z nutką czekoladową i drożdżami, z odrobiną łagodnej kawy a do tego chmielowa goryczka. Lekkie piwo ale pełne smaku.
    Wysycenie: Nieduże, czyli jak dla mnie idealne.
    Opakowanie: Podawane w szklankach bez logo choć w sprzedaży są firmowe. Podkładki browaru Polička.

Bardzo smaczne piwo, takich 10° u nas brakuje.
    Attached Files
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24089

Ta desitka zdecydowanie najlepsza spośród piw tegoż browarku.
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-05-06, 23:27.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 08:41
    • heckler
      Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
      heckler
      Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
      Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
      2023-06-15, 12:52
    • dadek
      Pardubice, Pod Lipami 24, Pivovar U Vojtěchů
      dadek
      Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
      2022-03-27, 23:09
    • darekd
      Broumov, Opat Polotmavé Výčepní Pivo 4,0%
      darekd
      Tego piwa z przygranicznego Broumova jeszcze tu nie było

https://www.pivovarbroumov.cz/compon...tmave_1_tn.jpg

Półciemne, alk. 4%

Nie będę się rozpisywał, bo piwo...
      2022-03-21, 23:51
    • bastion
      Słowacja, Detva, Partizanska 82, Podpoliansky Pivovar Dobronay.
      bastion
      Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
      2022-02-11, 22:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...