w Poznaniu to jest siedziba firmy. browar jest w Rakszawie i piwo stamtąd pochodzi.
Royal Unibrew, Faxe 10%
Collapse
X
-
dlaczego? taka jest polityka koncernów! kupujesz produkt - reszta się nie liczy.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lapetti2hmm, dziwne. zadnej adnotacji nie ma na butelce,
net dla koncernów jest takim samym medium indoktrynacji jak TV czy prasa. na stronach www jest taki sam stek bzdur jak w reklamach.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lapetti2szukalem w necie - tez nic
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-07-11, 10:02.Comment
-
Pierwszy raz
Skusiły mnie te procenty, ale szczerze mówiąc niebardzo mi weszło... Smak i zapach nieco "wódkowy". Piana szybko zeszła. Kolor ładny, fakt, ale delektować się tym piwem nie umiem. Nie wiem czy jeszcze się skuszę. Może może...
Comment
-
Zakupione w dniu dzisiejszym w lubelskim E.Leclerc w promocyjnej cenie 2.09.
Jak na piwo super mocne, to spodziewałem się czegoś o wiele gorszego, Faxe na łeb bije Brewera Super Strong czy Amsterdam Maximator. W smaku o dziwo wyczuwalne... piwo, gdyż w dotychczas pitych przeze mnie piwach o takim woltażu, wyczuwalny był jedynie posmak spirytusu. Tu natomiast mamy lekką, pozostawiającą posmak na języku goryczkę oraz dość ostry z powodu mocy posmak alkoholu. Osobiście nie przepadam za takimi piwami, jednak jeśli jeszcze raz sięgnę po piwo super mocne, to z powodu wycofania mocarzy z pewnością będzie to Faxe 10%.Comment
-
Pijam od czasu do czasu FAXE 10% ale oryginalnie wyprodukowane w Danii. Musze powiedzieć, że z mocnych piw jako jedyne naprawdę nieźle smakuje. Czuć goryczkę, nie zalatuje spirytusem jak większość, ładny kolor. Jeśli ktoś lubi mocne piwa to polecam.
Nie miałem okazji pić wyprodukowanego w Polsce więc ciężko mi się ustosunkować do wcześniejszych wypowiedzi. Jak narazie wersja w puszcze o pojemności 1l we wszystkich sklepach w jakich dotychczas kupowałem jest importowana z Danii.Comment
-
Osobiście uważam, że nie ma wyboru w wysokoprocentowych piwach w naszym kraju. Piłem faxe 10% w puszcze 1l jak i 0,5 l. Zdecydowanie lepsze jest oryginalne piwo w puszce 1l. Niestety polski odpowiednik, bo inaczej nie można tego piwa określić, nie dorasta większemu bratu do pięt. W smaku faktycznie nie czuje się spirytusu jak w innych piwach o tym volumenie. Po prostu jest smaczne. Polecam spróbować!
Comment
-
Comment
-
wczoraj wypiłem faxe 10% mogę tylko powiedzieć że weszło..... ale podkreślam jak dla mnie nic specjalnego. Wyczuwalny jet na pewno alkohol. Podejrzewam że gdybym wypił to piwko w upalny dzień byłbym nieźle wstawiony. I tyle zapamiętam z tego piwa. Swoją droga nie znam jeszcze słabszej wersji. Może ona mnie przekona do tej marki...kto wie???Comment
-
Za 5zł można dostać (ale niestety 0,5 czyli małe) oryginalne duńskie w Auchan. W składzie niestety nowocześnie, bo i syropy i grys kukurydziany, aczkolwiek nie przekłada się to na piwo. Nie jest to Faxe jakie znamy i kochamy (kochaliśmy), piana śnieżnobiała, ale już kolor nie tak jasny, przejrzysty, ewidentnie ciemniejszy. W aromacie-również nowość, solidnie chmielone. Lekkie w odbiorze, nie słodkie, alkoholu nie czuć-przedtem zresztą też, ale mam obawy czy nadal jest pełne dwie cyfry czy jednak trochę obniżyli-nie szumi jak dawniej. Pije się bardzo przyjemnie w przyzwoitej cenie (w śp TESCO bywało małe za kilkanaście złotych), do potraw ostrzejszych jak znalazł.Ostatnia zmiana dokonana przez Petitpierre; 2020-08-25, 09:53.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
W Leclerc'u jest za 5zł, skądinąd na nalepce podane po raz pierwszy, że ma 18,2 blg, czyli jednak pełnych 10% nie ma.Mały porterek-przyjaciel nerekComment