Birrart, Moska de Girona D'Estiu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9827

Birrart, Moska de Girona D'Estiu

Kolejne piwo z małego browaru spod Girony (konkretnie - Sarria de Ter), o woltażu 5%, jasnozłote, mętne. Piana biała i drobna, dość wysoka ale niezbyt trwała.
    Zapach słodowy, waniliowy i zbożowy. Smakuje łagodnie goryczkowo, tło jest słodowe, minimalny ślad ziołowy - po innych piwach katalońskich wręcz wodniste .
    Nagazowanie średniowysokie. Opakowanie w zasadzie identyczne, jak Moska Rossa, oczywiście z ciut innym napisem.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Birra del Reno, Rossa
    e-prezes
    W sumie jedyne rozczarowanie włoskim kraftem jakie doświadczyłem. Może poza jednym piwem, które było przeciętne, tylko to było nijakie, marne.
    Mam wrażenie, że ten browar z okolic Bolonii swoją mainstremową produkcję (Bianka, Ambra, Rossa, Viola, Nera) opiera o założenia z początku...
    2023-02-16, 21:33
  • e-prezes
    OpperBacco, L'una Rossa
    e-prezes
    OpperBacco to już spory browar rzemieślniczy butelkujący i puszkujący swoje piwa oraz o bardzo uznanej pozycji. Startował w początkach włoskiego kraftu i ma w palecie dużo ciekawych eksperymentów (linia Abruxensis) oraz solidne pozycje poszukiwane przez koneserów (np. baltic porter). Mnie...
    2023-02-17, 13:34
  • pebejot
    Włochy, Treviso, Via della Quercia 2/F, Fabbrica di Pedavena
    pebejot
    Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
    Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
    Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....
    2025-09-27, 15:25
  • Pancernik
    Birrart, Moska de Girona Rossa
    Pancernik
    Piwo wg ety ma 4,8% i ciekawą, mlecznozłotą barwę. Piana jest biała, całkiem wysoka, drobna, średnio sztywna i średniotrwała.
    Pachnie zdecydowanie słodowo-chmielowo z owocami (kwiatami?) w tle. W smaku lekkie zaskoczenie - silna goryczka (jakby grejpfrutowa), chyba ślady banana......
    2012-08-17, 14:20
  • darekd
    Amarcord [Lucilla], La Rossa
    darekd
    Lucilla to marka firmy dystrybucyjnej, która między innymi sprowadza produkty Van Pura do Włoch. Jest dostępna m.in. w sieciach dyskontowych.

http://target2000.net/prodotto/lucilla-la-rossa

Określają je jako "strong ale" - 8% alk.

Aromat - słodowy,...
    2019-01-18, 12:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...