Peja, Premium Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12921

Peja, Premium Lager

Pojawiło się w się w sieci marketów Dino z polskimi napisami na butelkach (0,33 l.)
    Etykieta różni się jednak od tej z gazetki Dino:
    https://marketdino.pl/produkt/piwo-peja-lager-330ml-5-but-bzzw?categoryName=Nowo%C5%9Bci&categorySlug=nowosc i

i tej na ich stronie:

Różne wersje tego piwa z największego kosowskiego browaru były już omawiane. Jednak pod nazwą "Premium Lager" nie występowało i dodatkowo, to ma inny woltaż - 5,0%
    stąd zakładam nowy wątek.

Deklarują, że w składzie woda, słód jęczmienny i chmiel - o niesłodowanych dodatkach nie ma informacji.

Aromat - na początek wita nas zielonobutelkowy skunks, potem już dominuje zboże (niesłodowane ziarno), chmiel minimalnie
    Piana - wysoka, trwała z dłuższym kożuszkiem
    Barwa - jaśniejsze złoto
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodkawe zboże (nie słód), lekki ziołowy chmiel, goryczka znikoma
    Treściwość - pełne

Nie wiem kto to sprowadza i po co. Kapsel golas, więc ograniczyli grupę odbiorców
    Jako doświadczony piwny saper z pełną świadomością i na spokojnie kupiłem ten produkt bo wiedziałem, że tu nic nie będzie urywać, żadne fajerwerki nie wystrzelą
    Przypomina mi to te najsłabsze piwa z Głubczyc (ale dawno ich nie piłem). Tylko po co ściągać coś z Bałkanów, co nie wyróżnia się niczym od najniższego sortu krajowej produkcji i cenowo jest nieco droższe. Gdzieś pewnie tkwi jakiś haczyk w tym biznesie - kiedyś przez lata w Kaufie zalegały ormiańskie piwa, potem ściągano mołdawskie licencyjne Efezy, niedawno Żabki weszły w portugalskie Bocki... ale po co?
    Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2025-03-20, 01:56.
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 707

Muszę przyznać, że podpisuję się obiema rękoma pod tym, co napisałeś. Również zastanawiam się, po co to sprowadzać? Chyba żeby pokazać, że inni mają gorzej. Jedyne co mogę dodać do tego opisu, to zdjęcie opakowania, co niniejszym czynię.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2025-04-15, 20:07.

Comment