Brauhaus Nieder Seifersdorf, Unser Rotbier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13101

    #1

    Brauhaus Nieder Seifersdorf, Unser Rotbier

    Tutaj pisałem o tym nowym browarku saksońskim niedaleko Zgorzelca.



    4,7% alk.

    Aromat - nuta dojrzałych ale też cierpkich owoców (jeżyna), minimalnie fermentujących, trochę ciemnych słodów
    Piana - niższa, zwarta, drobniutkie pęcherzyki, trwała
    Barwa - ciemna miedź
    Wysycenie - umiarkowane/łagodne, musujące
    Smak - cierpkie ciemne owocoe (jeżyna, wiśnia),suszone owoce, lekko podpalany słód, chmielowa goryczka minimalna
    Treściwość - łagodna pełnia

    Po ich dziwacznym pilsie, kolejne oryginalne, hybrydowe piwo. Znowu się zastanawiam jaka to femrntacja. Dość interesujące, ale powinni popracować nad tymi piwami. Został mi jeszcze ich bock
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13101

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13101

      #3
      Powtórka tego piwka.
      Jest ten lekki kwasek owocowy, ale tym razem nieco bardziej zaznaczony ton podpieczonego słodu.
      Nie jest złe, choć do ideału wciąż daleko, brakuje trochę harmonii.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      Przetwarzanie...