BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Trochę jestem zdziwiony, że tej "mutacji" altbiera nikt jeszcze nie opisał.
Wg strony browaru: http://www.uerige.de/produkte.html jest to mocniejsza wersja "zwykłego" alta, serwowana dwa razy w roku - w trzeci wtorek stycznia i października .
Piwo jest...
Freigeist Bierkultur to pionier kontraktowego piwowarstwa w Niemczech i w ogóle oraz piwnych kooperacji wykraczających poza granicę naszego zachodniego sąsiada. Tym razem Alt i w związku z tym nie dziwi, że w kooperacji z przedstawicielami Düsseldorfu. Freigeist najczęściej warzy w browarze...
Pszeniczniak z Dusseldorfu. Z tego co wiem sprzedawany tylko w browarze i to w ilościach 4,8,12 itd sztuk. Cena butelki- 3,05 euro. Piwo ma dość jasny kolor, mętne. Zapach bardzo delikatny,czuć trochę kwaskowatość ale nie czułem typowego zapachu pszeniczniaka. Piana też nie "puchnie"...