Pszeniczniak z Dusseldorfu. Z tego co wiem sprzedawany tylko w browarze i to w ilościach 4,8,12 itd sztuk. Cena butelki- 3,05 euro. Piwo ma dość jasny kolor, mętne. Zapach bardzo delikatny,czuć trochę kwaskowatość ale nie czułem typowego zapachu pszeniczniaka. Piana też nie "puchnie" przy nalewaniu. Tworzy się gruba warstwa, ale nie miałem problemu z nalaniem całego piwa za jednym podejściem. W smaku nutki owocowe, lekka kwaskowość. Sprawia wrażenie lekkiego. Całkiem dobre!
Zum Uerige, Ueriges Weizen
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kraftowy browar z Rugii znany z różnych nowofalowych piw, które opakowuje w gustowny papier stworzył również klasyczną markę swoich piw obejmującą Hell, Weizen i Pils.
https://insel-brauerei.de/Hiddenseer/hiddenseer-biere/
Alk. 5.6%
Aromat - dominują mocno dojrzałe,...-
Channel: Niemcy
2025-07-27, 23:19 -
-
Weizen z alko 5.5%
Piana - sporo na dłużej.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jaśniejszy pomarańczowy.
Aromat - guma balonowa, lekko cierpko banan, mini drożdże.
Smak - lekko słodkawe, cierpko, słodki banan, skóra od banana, mikro...-
Channel: Niemcy
2023-10-28, 21:27 -
-
Piwo pszeniczne z Hiszpanii na Mosaic'u.
Zawartość alko 4.7%, IBU 16,
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony pomarańczowy.
Aromat - lekko jakby po belgijsku, niezła owocowość, trochę...-
Channel: Hiszpania
2025-08-12, 19:26 -
-
Widziałem że to piwo miało wcześniej 5.3% alko a na market widzimy 4.8% przy tym samym ekstrakcie czyli 12*
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo ładnego.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - rześkie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-02, 10:50 -
-
Malutki browarek z kraju związkowego Salzburg.
https://www.pinzgau-braeu.at/
5,2% alk.
Aromat - banan przełamany kwaśniejszymi owocami, trochę korzenności
Piana - dość wysoka, zwarta, umiarkowana trwałość, po dłuższym czasie zostają resztki koronki...-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment