Pszeniczniak z Dusseldorfu. Z tego co wiem sprzedawany tylko w browarze i to w ilościach 4,8,12 itd sztuk. Cena butelki- 3,05 euro. Piwo ma dość jasny kolor, mętne. Zapach bardzo delikatny,czuć trochę kwaskowatość ale nie czułem typowego zapachu pszeniczniaka. Piana też nie "puchnie" przy nalewaniu. Tworzy się gruba warstwa, ale nie miałem problemu z nalaniem całego piwa za jednym podejściem. W smaku nutki owocowe, lekka kwaskowość. Sprawia wrażenie lekkiego. Całkiem dobre!
Zum Uerige, Ueriges Weizen
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kraftowy browar z Rugii znany z różnych nowofalowych piw, które opakowuje w gustowny papier stworzył również klasyczną markę swoich piw obejmującą Hell, Weizen i Pils.
https://insel-brauerei.de/Hiddenseer/hiddenseer-biere/
Alk. 5.6%
Aromat - dominują mocno dojrzałe,...-
Channel: Niemcy
2025-07-28, 00:19 -
-
Weizen z alko 5.5%
Piana - sporo na dłużej.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jaśniejszy pomarańczowy.
Aromat - guma balonowa, lekko cierpko banan, mini drożdże.
Smak - lekko słodkawe, cierpko, słodki banan, skóra od banana, mikro...-
Channel: Niemcy
2023-10-28, 22:27 -
-
Widziałem że to piwo miało wcześniej 5.3% alko a na market widzimy 4.8% przy tym samym ekstrakcie czyli 12*
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo ładnego.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - rześkie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-02, 11:50 -
-
Malutki browarek z kraju związkowego Salzburg.
https://www.pinzgau-braeu.at/
5,2% alk.
Aromat - banan przełamany kwaśniejszymi owocami, trochę korzenności
Piana - dość wysoka, zwarta, umiarkowana trwałość, po dłuższym czasie zostają resztki koronki...-
Channel: Austria
2025-05-25, 18:26 -
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Alk 5,3%
Kolor złoty mętny
Piana drobnopęcherzykowa trwała
Zapach drożdżowe słodowy pszeniczny
Wysycenie wysokie
Smak słodowo chmielowy z landrynkowym lekko bananowym finiszem
Bardzo dobry pszeniczniak...1 Photo-
Channel: Niemcy
2024-12-13, 22:29 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment