Eick Bräu, Aria

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Eick Bräu, Aria

Kolejne piwko z tego browarku . W sumie to powinien opisywać Marcin (wynalazca niemieckich i nie tylko niemieckich browarów)
    Click image for larger version

Name:	Obraz 182.jpg
Views:	1
Size:	27,6 KB
ID:	2078405
    Tak to cudo wygląda. Piwko o barwie takiej czerwonawo-brązowawej,bliżej koloru kompotu ze śliwek,aczkolwiek dość klarowne.
    Gaz akuratny,choć minimalnie za słaby jak dla mnie.
    Zapach tak z lekka trącał drożdżami,ale głównie owocami i zapachem kwiatowym
    Opakowanie sympatyczne Buteleczka z krachelką 0.5 l zawartość alk 5 %
    W smaku pełnia.Nuty owocowo-kwiatowe,no troszkę goryczkowe,czuć wyraźnie ten smak.
    Piana z początku bujna ,ale niestety ,szybko zniknęła.Generalnie bardzo smaczne piwo.
    Westa powiedziała ,że to jedne z najlepszych piw jakie piła;coś w tym jest ...

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8132

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
    Westa powiedziała ,że to jedne z najlepszych piw jakie piła;coś w tym jest ...
    W szklance Viflinga?
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Oryginalnego szkła nie mamy ,a do jakiegoś szkła trzeba było nalać

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
        dadek
        Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
        2024-10-15, 00:58
      • pebejot
        Niemcy, Woltersdorf, SchleusenBrauerei, An d. Schleuse 2b, Schleusenbrauerei
        pebejot
        Mały, kameralny browar restauracyjny niedaleko polskiej granicy.
        Obiekt znajduje się w pięknym położeniu nad samym jeziorem Flakensee w miasteczku Woltersdorf.
        Do miasteczka można dojechać z Erkner autobusem 416, ale dojeżdża tu też, kursujący w ruchu liniowym zabytkowy tramwaj...
        2024-10-03, 11:29
      • HaJni
        Przechowywanie szkła
        HaJni
        Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
        2019-08-16, 17:39
      • Goglez
        Szkła z (prawdopodobnie) RFN
        Goglez
        Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
        2023-03-18, 23:35
      • ART
        Rafał S, A NZ IPA
        ART
        Miasto było spalone. Ściany z plastobetonu szeptały reklamami chmielu, a neony nie gasły nawet podczas cyberburz. W tym świecie, gdzie każdy łyk może być ostatnim, wszedł Rafał – ultrabiegacz, który pokonał trasę Sahara-Księżyc-Singapur z butelką w plecaku i potężną wolą walki...
        2025-06-16, 20:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...