Osza, Ziguliowskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Osza, Ziguliowskoje

Z ostatniego dnia z tych trzech przed NR '10.
    Likioro-vodoczny zawod "Osza", miasto Omsk, Omski obwod. Alk. 4%, ekst. 10%.

Kolor: jasno zolty.
    Zapach: prawie nie ma, ledwo slodowy.
    Piana: srednia.
    Smak: niczym nie odrozniają sie od innych Ziguliowskich srednich browarow. Czysty slodowy smak, moze kropelka cukru.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2010-02-22, 22:18.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 02:08
  • e-prezes
    Fortuna, Komes Strong Blonde
    e-prezes
    Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
    2023-10-01, 16:32
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • o2w5n778
    Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
    o2w5n778
    Cześć!
    Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
    2018-05-04, 21:05
  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-23, 23:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...