Z ostatniego dnia z tych trzech przed NR '10.
Likioro-vodoczny zawod "Osza", miasto Omsk, Omski obwod. Alk. 4%, ekst. 10%.
Kolor: jasno zolty.
Zapach: prawie nie ma, ledwo slodowy.
Piana: srednia.
Smak: niczym nie odrozniają sie od innych Ziguliowskich srednich browarow. Czysty slodowy smak, moze kropelka cukru.
Osza, Ziguliowskoje
Collapse
Related Topics
Collapse
-
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
-
Channel: Niemcy
-
-
Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Seria "Classics"
Scottish Export (80 Shilling) rzadki styl nie tylko w Polsce
5,0%
Aromat - wyraźnie słodowy (ciastkowo-herbatnikowy, lekki karmel, minimalnie tost)
Piana -średnia, niespecjalnie trwała, dłuższa koronka
Barwa - miedziano-herbaciana...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć!
Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...-
Channel: Surowce
-
- Loading...
- Koniec listy.