Hoppy Hog/Chmil'nyj Kaban, Amber Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Hoppy Hog/Chmil'nyj Kaban, Amber Ale

Ekstrakt 14, alk. 5 % vol., IBU 55.

Zapach. Marmolada na biszkopcie. Trochę orzeźwiająco.
    Piana niezbyt trwała i wysoka, w kolorze brudnego ecru. Gaz niski.
    Kolor. Jasny, rdzawo-różowawy, zamglony bursztyn.
    Smak. Na początku niewiele się dzieje. Słody, trochę biszkopta, ciut słodyczy bliżej nieokreślonego owocu, trochę łodygi. Aż wreszcie stosunkowo mocne, długie amerykańskie chmiele, trochę ściągające.
    Przyzwoicie.
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Piwo:
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
      bastion
      Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
      2025-04-24, 22:25
    • e-prezes
      Brofaktura, Hoppy Grodzisz
      e-prezes
      Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
      2023-04-21, 14:39
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
      dadek
      Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
      2024-10-15, 00:58
    • darekd
      Insel, Tweet IPA
      darekd
      Bardzo fajny browarek na bardzo fajnej Rugii.

New England Indian Pale Ale chmielone:
      Citra, El Dorado, Sultana, Mandarina Bavaria, Magnum (podany tylko na stronie www, na ecie już nie), Mosaic (ten jest podany tylko na ecie)

6% alk.
      30 IBU
      https://insel-b...
      2025-01-27, 21:54
    • bastion
      Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
      bastion
      Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
      Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
      2022-07-25, 20:30
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...