Thatchers, Somerset Traditional Cider

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

    #1

    Thatchers, Somerset Traditional Cider

    Kolejny po Somerset Vintage Cider cydr robiony dla sieci Marks & Spencer. Kosztował 9,40 zł.

    Pity 30 grudnia 2012 r.

    Butelka 0,5 l, 5,5% alk.

    Kolor: Jasnozłoty, jak w cydrach o przeciętnej mocy.
    Piana: Niska, znika błyskawicznie niemal do zera, ale to nie dziwne w cydrach.
    Zapach: Oczywiście jabłkowy, ale raczej słaby, na dodatek z lekką nieprzyjemną nutą piwniczną w tle.
    Smak: Bardzo wysokie, zbyt wysokie nagazowanie, całość półwytrawna, niezbyt treściwa, słabo jabłkowa. Nie ma zapowiadanych na etykiecie nut "spicy", jest trochę "floral"...
    Opakowanie: Bardzo fajna rysowana etykieta ze świetnym liternictwem. Czarny kapsel, nasza banderola.
    Uwagi: Średni cydr, ma mało smaku. Vintage był znacznie lepszy, choć tajemniczo tańszy.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

    Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-24, 00:51
  • Kazimierz_W
    Svyturys Vintage 2021
    Kazimierz_W
    Specjalna linia piw Svyturys, produkowana w małych partiach w butelkach numerowanych. JA w Kownie trafiłem z tej serii American Style Wheatwine.
    Kolor: miedziano -czerwony
    Piana: niska szybko znika
    Wysycenie: umiarkowane
    Aromat: tu duże zaskoczenie, bo nie czuć amerykańskich...
    2022-01-20, 14:57
  • Javox
    Nepomucen, Crazy Lines #50 Vintage
    Javox
    West Coast IPA.
    Ekstrakt 15.1*, Alko 6.7%
    Chmiele: Citra, Simcoe, Mosaic.

    Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, opalizujący jasny żółty.
    Aromat - nutka dzika od Mosaica, cytrusy......
    2024-08-23, 11:21
  • yavo
    Nienagazowany cydr - help
    yavo
    Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i...
    2020-05-26, 20:37
  • darekd
    De Struise, Pannepeut
    darekd
    Na forum każde z serii Pannepot ma osobny wątek. Poszczególne roczniki są leżakowane w różnych beczkach jako vintage czy grand reserva vintage, jak np. tu:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-vintage-2011

    ...
    2023-04-01, 22:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...