Young's, Kew Brew

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Young's, Kew Brew

Na holenderskiej ziemi mi się zatęskniło za angielskim ale'em więc w piwnym sklepie dorwałem coś czego jeszcze nie znałem.
    Alk. 5%, but. 0.5 l, cena 2.60€ - drogo, ale na Wyspie by wyszło na to samo.
    Jasnobursztynowe, sztywna i dosyć trwała piana, nasycenie umiarkowane.
    Zapach i smak się rozwijają w miarę nieśpiesznego picia i ogrzewania się piwa od temperatury lodówki do prawie pokojowej - najpierw ziołowo-chmielowe, pod koniec przechodzą w słodowo-owocowe. Zapach jest intensywny, smak na zimno wydaje się trochę wodnisty, potem to wrażenie mija.
    Warzone z chmielem rosnącym w londyńskim ogrodzie botanicznym Kew Gardens. Część dochodu ze sprzedaży tego piwa wspiera badania nad zagrożonymi gatunkami roślin we wspomnianym ogrodzie.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• ART
    Zarzecze, [Birbant] Nadia
    ART
    Nazwa: Nadia
    Styl: Hybryda pilsnera z west coast IPA
    Alkohol: 5,2%
    Ekstrakt: 14°P
    Browar: Kontraktowy Birbant

Piana: Biała, krzaczasta, grubopęcherzykowa, szybko zanika.
    Barwa: Jasne złoto, lekka mgiełka.
    Nagazowanie: Średnie.
    Aromat: Chmielowo-ziołowy,...
    2025-07-06, 09:11
  • heckler
    Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
    heckler
    Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
    Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
    2025-06-26, 10:25
  • dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 03:08
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 02:04
  • dadek
    Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
    dadek
    Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
    2023-10-06, 01:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...