O'kells, Aile

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

O'kells, Aile

Real ale, pompowane.

Moc 4,8%

Bardzo ciemno-brunatne, porterowe, z trwala, kremowa piana. W zapachu slodkawe i przypalane. W smaku pol-slodkie, slodowe i jak bardzo ciemna czekolada. Smaczne.

Aile to po celtycku ogien.

Link:http://www.okells.co.uk/flash/book/book.html
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• ART
    Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
    ART
    Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
    2023-10-17, 20:26
  • darekd
    ? [TankBusters], Cybertank
    darekd
    West Coast IPA
    Ekstr. 15
    Alk. 6,5
    Chmiele: jakiś eksperymentalny HQG#3, Riwaka, Vista, Chinook

pod tą nazwą uwarzyli kiedyś inną West Coast IPA

Aromat - chmielowy z owocowym miksem (po otwarciu były wyraźniejsze na chwile cytrusy, potem białe winogrona),...
    Dzisiaj, 00:41
  • e-prezes
    ?, {Dziki Wschód] Samotny Jeździec
    e-prezes
    Tak mi smakował pilsik Spirifera na Chmielakach, że postanowiłem sięgnąć po coś co nie kupowałem od dawna - kraftowego pilsa. Na pierwszy ogień poszło Rześkie z Jana, ale było tak słabe, że nawet nie chciało mi się nic pisać.

Parametry 11 blg, 4,5 % alk. piwo bezglutenowe....
    2023-08-27, 16:53
  • żąleną
    Potrzebny ogień w malowidłach afrykańskich lub indiańskich
    żąleną
    Jak w tytule - potrzebuję zdjęć lub skanów malowideł ludowych (afrykańskich lub indiańskich), na których widać ogień. Maluję egzotyczny instrument i mam taki pomysł, żeby zrobić kanciaste geometryczne wzorki, które od dołu pożera ogień. Ogień też chciałbym zrobić taki kanciasto-geometryczny...
    2003-01-06, 01:57
  • Camillus88
    Likwidacja kolekcji puszek - rzadkości
    Camillus88
    Witam, od jakiegoś czasu jestem w trakcie likwidowania mojej kolekcji ok. 4000 puszek. Na 'pierwszy ogień" poszły współczesne puszki po piwach i napojach. Zostawiłem puszki starsze, jakieś limitowane edycji i puszki z browarów, które nie istnieją lub zostały wchłonięte przez koncerny....
    2019-12-29, 10:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...