All Saints, Samuel Smith Organic Fruit Cherry

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

All Saints, Samuel Smith Organic Fruit Cherry

Butelka 0,33 litra, moc 5,1%

Barwa czerwonawa i lekko metna, piana wysoka, kremowa i rozowa. Gazu w sam, raz, czuc ale nie widac. W zapachu wisniowe, z lekkim zapaszkiem migdalowym. Smak kwasnawo-wisniowy, zdecydowanie owocowy, orzezwiajacy. Warte polecenia.
    Celia, cerevisia et conventus.
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Chyba to samo piwo.
    Alk. 5.1%, but. 0.355 l. Wg etykietki i kontry warzone w małym browarze Melbourn Bros’ w Stamford, mieszane (blended) i butelkowane w browarze Samuela Smitha w Tadcaster. Warzone z „organicznie uprawianego” jęczmienia i pszenicy, dwukrotnie fermentowane i długo leżakowane. W Tadcaster jest mieszane z sokiem czereśniowym, oczywiście z organicznych upraw, i pewną ilością bliżej nieokreślonego „organicznego piwa”.
    Ciemnowiśniowe/jasnobrązowe, lekko mętne, dosyć mocno nagazowane, wysoka i trwała piana.
    Zapach czereśniowo-słodowy, intensywny.
    W smaku przewaga czereśni nad piwem, czereśnie są słodko-gorzkawe, bez śladu chemii, w posmaku zostaje więcej piwnej słodowości ale czereśnie czuje się do końca.
    W swoim gatunku niezłe piwo.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
      Hopium, [Hopium/Gzub] Samuel Le Saison
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-13, 21:35
    • e-prezes
      Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
      e-prezes
      alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
      2024-12-03, 23:18
    • Prusak
      Sulewski, Nowoczesny Pils
      Prusak
      Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
      Ciekawe.
      Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
      Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...
      2024-11-22, 00:04
    • pebejot
      Żywiec, Ks. pr. Stanisława Słonki 22a, PUB Papiernia (Beskidzki Browar Rzemieślniczy)
      pebejot
      Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
      PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
      Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
      2024-03-24, 17:55
    • Prusak
      Dziki Wschód, Lubel
      Prusak
      Piwo na Zuli plus eksperymentalny chmiel od PIłata. Wypuścili pod tą nazwą też pilsa, tu zaś nie zdeklarowali się co do stylu, choć parametry bardzo lekkie 10 % E i A. 4%. Natomiast koło pilsa to nawet nie stało. Zapach bucha od razu pomarańcżą i cytrusami. Kolorek bardzo jasny, piany...
      2024-01-28, 01:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...