Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy Chmiel, Koniec Wakacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • kentaki
    replied
    Chmielu nigdy za wiele , jak sypać to na bogato od początku: do zacieru, brzeczki przedniej, tradycyjnie podczas gotowania i po zakończeniu gotowania. Na cichą mi się już nie chciało, bo nie lubię farfocli. Tradition to bardzo fajny i tani chmiel, w sam raz do eksperymentów.

    Leave a comment:


  • docent
    started a topic Pierwszy Chmiel, Koniec Wakacji

    Pierwszy Chmiel, Koniec Wakacji

    12° Blg, 5% alk. Chmielony Hallertauer Tradition z polskiej uprawy

    Kolor jasnozłoty, mętny
    Piana Niska, drobna, zanika do wianuszka
    Zapach cytrusowy, można wyczuć też chmielową ziołowość w tle
    Smak totalnie cytrusowy, rześko kwaskowy z potężna wręcz goryczką, trochę ziołową w posmaku. Bardzo rześkie, kwaskowe piwo przypominające mariaż pszenicy i mocniej przychmielonego APA
    Nasycenie średniowysokie, idealne

    Rewelacyjne piwo od Kentakiego, pokazujące że i na tradycyjnej odmianie chmielu dobry piwowar domowy zrobi nowofalowe piwo. Brawo!
    Attached Files
Working...
X