SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23933

    SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]

    Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. i tak wlasnie wszedlem w posiadanie tego trunku.

    faktycznie tajemniczy gość. Piwa dla niepoznaki okleja naklejkami Nogne albo Spatenem.

    Trochę bojąc się przetrzymuję flaszki w domowej lodówce aż do dzisiaj. Wiadomo starszy gośc z wawki, to to różnie może być : d

    A tu bęc, po wlaniu do szkla, ukazuje się (posiadającym oczy) super krystaliczny złotawy weizenik. Dobry czysty, bananowogożdzikowy aromat, delikatnie nachmielony, fajnie nagazowany i orzeźwiający... no książkowo!
    Mialem stracha przec tym piwem bo weizeny są trudnym tematem a tobie się udało to dobrze ogarnąć.

    dobra stary, jak tu zajrzysz to jeszcze dodaj parametry wyrobu, temp fermentacji no i drozdze.





    Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9071

    #2
    Kurna, ale pytania. Jakie parametry? Jakie temperatury? A bo ja się na tym znam? Znalazłem w domu jakieś pudełko. W nim jakieś torby z różnymi zawartościami. Chciałem już wyrzucić. Ale nie wiedziałem czy do bio czy do zmieszanych. I wtedy znalazłem jakąś kartkę, gdzie napisane było jak zawartość pudełka i toreb w środku zneutralizować. Wyszło jak wyszło. Lato było, to stało to w pokoju z oknami na południe (). Tam więcej jak 20 stopni nie było. Te, jak piszesz "parametry" takie jak na ulotce. Może wyszło nie 20 a 18 litrów. A etykiety? To było warzone dla Żony-Taxi a nie na wynos, a browaru SZTAB (dla przypomnienia Stołeczny Zajebiście Tradycyjny Ahumbowy Browar) nie stać na produkcję profesjonalnych etykiet
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23933

      #3
      Widać masz dobrą rękę, skoro samo się takie zrobiło
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      Przetwarzanie...
      X