Rudzki Browar Domowy "Pieron" piwo "Bioły Futer"
Collapse
X
-
Dzięki za Wasze opinie-ależ słodkie
Warek "Bioły Futer" jest dużo, zależy kero warka.Leave a comment:
-
U mnie blg. 14*, alk. 6,2% obj. ale mniemam, że to to samo piwo - nazwa się zgadza.
Nagazowanie było wręcz gigantyczne, bo przy otwieraniu fukło niesamowicie, ale z racji "gardłowych spraw" nie mogłem pić za bardzo schłodzonego.
W smaku istotnie wyraźnie pszeniczne, z akcentami banana. Goryczka nieduża, lekka kwasowość i dość drożdżowe. Całkiem dobry pszeniczniak na WB-06. Trochę mu do klasyki brakuje, niemniej smaczny.Leave a comment:
-
Rudzki Browar Domowy "Pieron" piwo "Bioły Futer"
Piwo pszeniczne o zawartości ekstaktu 13 Blg jasne. Piwo bardzo smaczne o bardzo delikatnym charakterystycznym smaku piwa pszenicznego lekko kwaskowe. Pienistość kapitalna. W sumie bardzo smaczne.
Andrzej_ee6Tagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 19:05 -
-
Sprzedam cały browar domowy za 200 zł.
W skład browaru wchodzą:
Śrutownik
Kapslownica + ok 800 kapsli
Garnek emaliowany 20L
Chłodnica zanurzeniowa - miedziana własnej budowy
Suszarka do butelek
7 skrzynek butelek, ok połowa z zamknięciem patentowym...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
-
Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...
-
Channel: Czechy
-
-
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: