12° Blg, 5% alk. Chmielony Hallertauer Tradition z polskiej uprawy
Kolor jasnozłoty, mętny
Piana Niska, drobna, zanika do wianuszka
Zapach cytrusowy, można wyczuć też chmielową ziołowość w tle
Smak totalnie cytrusowy, rześko kwaskowy z potężna wręcz goryczką, trochę ziołową w posmaku. Bardzo rześkie, kwaskowe piwo przypominające mariaż pszenicy i mocniej przychmielonego APA
Nasycenie średniowysokie, idealne
Rewelacyjne piwo od Kentakiego, pokazujące że i na tradycyjnej odmianie chmielu dobry piwowar domowy zrobi nowofalowe piwo. Brawo!
Kolor jasnozłoty, mętny
Piana Niska, drobna, zanika do wianuszka
Zapach cytrusowy, można wyczuć też chmielową ziołowość w tle
Smak totalnie cytrusowy, rześko kwaskowy z potężna wręcz goryczką, trochę ziołową w posmaku. Bardzo rześkie, kwaskowe piwo przypominające mariaż pszenicy i mocniej przychmielonego APA
Nasycenie średniowysokie, idealne
Rewelacyjne piwo od Kentakiego, pokazujące że i na tradycyjnej odmianie chmielu dobry piwowar domowy zrobi nowofalowe piwo. Brawo!
, jak sypać to na bogato
od początku: do zacieru, brzeczki przedniej, tradycyjnie podczas gotowania i po zakończeniu gotowania. Na cichą mi się już nie chciało, bo nie lubię farfocli. Tradition to bardzo fajny i tani chmiel, w sam raz do eksperymentów.
Comment