Rafał S, A NZ IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24135

Rafał S, A NZ IPA

Miasto było spalone. Ściany z plastobetonu szeptały reklamami chmielu, a neony nie gasły nawet podczas cyberburz. W tym świecie, gdzie każdy łyk może być ostatnim, wszedł Rafał – ultrabiegacz, który pokonał trasę Sahara-Księżyc-Singapur z butelką w plecaku i potężną wolą walki w żyłach. Mówią, że zdobył Ironmana i nie stracił przy tym ani jednej kropli potu.
    Ale to nie był jego największy wyczyn. Jego największym dziełem jest to piwo.

A New Zealand India Pale Ale. Domowe? W sensie: dom z tytanu, zasilany panelami z miąższu kiwi.
    6,5% alkoholu, szacunkowo. Wystarczająco, by zresetować system, ale nie wypalić procesora. Około 16° ekstraktu — fundament twardszy niż bruk w Neo-Krakowie.

Piana? Bieluśka, zwarta, trzyma się szkła jak hak wspinacza po burzy jonowej. Znika powoli, jak wspomnienie dzieciństwa przed Czwartą Siecią. Na szkle zostawia obrączkę, ale to nie ślub — to kontrakt między tobą a Rafałem.

Kolor? Pomarańcz wpadający w czerwień — jakby zachód słońca przetoczono przez fotoreaktor i wlano do szkła. Klarowność? Kryształowa. Przez to piwo można spojrzeć w przyszłość.
    Nagazowanie? Idealne. Ani za dużo, ani za mało. Jakby bąbelki miały własny system nawigacji GPS.

Aromat? Karmel. Poziomki. Kwiaty. Lekki i elegancki, jak kod zapachowy przesyłany przez sieć neuronową. Nie ma tu techno-chaosu – wszystko składa się w spokojną matrycę wspomnień.

Smak? Ciało, karmel, wytrawność. A potem – bum. Jakby klasyczne polskie IPA od „Pinty” dostało cyberwszczepy z Nowej Zelandii. Nie ma zmiłuj. Chmielowe sterydy, które nie zaburzają równowagi. Wciąż pijalne, wciąż czyste.

​​​​​​To nie jest piwo. To jest protokół przetrwania.​

Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).