BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Piwko od E-Prezesa, warzone 5.09.2004, rozlewane 14.09.2004, a ja dostałem gdzieś we wrześniu właśnie.
kolor- smoła, czarne jak węgiel
piana- mała, lecz w postaci obrączki istnieje do końca
CO2- strasznie ciężko wyczuć,nie ma, ale myślę że trafiłem na wybrakowana...
Kolejne brown ale uwarzone przez e-prezesa. Poprzednia warka XXXVI to również było brown ale.
Piwo ciemnobrązowe jak w nazwie. Piana beżowa drobnopęcherzykowa i szybko opada do dywanika. Często zakręcałem szklanką celem poczucia zapachu więc i dywanik się z tego powodu utrzymywał...