Minibrowar JOMSBORG, 28a

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Minibrowar JOMSBORG, 28a

Piwo koloru żółto pomarańczowego. Lekko mętne. Piana mała. Tylko przez moment kożuch, później resztki, trwałe resztki. Zapach drożdżowo słodowy. Dość mocny. W smaku również wyczuwa się nuty drożdżowe. Do tego nikła słodowość. Na koniec goryczka, wyraźna ale nie mocna. Czasem miałem wrażenie, że wyczuwam skórkę pomarańcza. Całość troszkę za mało treściwa, jakby wodnista. Wysycenie mocne. Nie widać go bardzo, ale czuje się w ustach i żołądku. Opakowanie „recyklingowe”, kapsel z numerem warki. Piwo takie sobie, troszkę za lekkie. Dla niektórych może to być już wodniste piwo.
    Piwo wymienione z DanielemJakubowski na zlocie w Trzciance, dzięki.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• PK44
    Oddam resztki kolekcji mojego ojca
    PK44
    Dzień dobry,

Oddam z darmo to, co zostało z dużej kolekcji mojego ojca, a co nie wylądowało jeszcze na śmietniku.
    Nie jest tego dużo, kilkadziesiąt podstawek, jakaś setka, może więcej etykiet z butelek.

Wszystkie są w bardzo dobrym stanie, przeleżały w szafie...
    2024-01-20, 15:24
  • heckler
    Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 08:52
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • pebejot
    Serbia, Novi Sad, Futoški 93b, Zbir Pivara
    pebejot
    Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
    Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
    Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
    2025-04-24, 12:33
  • pebejot
    Krzywaczka 948, Browar Alteria
    pebejot
    Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
    Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
    Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
    Dookoła jest...
    2024-10-13, 23:31
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...