BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...
kolor- piękny, ciemno kawowo-rubinowy
piana- od początku super!! Po kilku (długich) minutach zmienia się w kilka plamek pozostających do końca picia.
CO2- bez zastrzeżeń, idealne
zapach- owocowa-paloność z lekkim drożdżowym aromatem. Dla mnie bomba!!
smak- paloność,...
Kolor-"Smoczej Głowy" lecz troszkę mętnawy.
Piana-troszkę potargana, 1cm, długo żyjąca
Zapach-słodowy lekko owocowo-kwaskowy. Dobry
Smak-słodowo-lekko drożdżowy, wyrażny i długo odczuwalny. Bardzo fajny.
Opakowanie-but.euro, kapsel firmowy, tylko etykiety...
Tomek powiedział, że to piwo w stylu Munich Helles Lager, jego ekstrakt to 12 blg.
Kolor miodowy. Piana szybko opada ale pozostawia obrączkę. W smaku słodowe i jakieś takie ciężkawe. Goryczka słaba w granicach stylu. Zapach taki jak smak. Piwo zasadniczo smaczne, mojemu koledze...
Piwo o ekstrakcie 16 Blg. Co do mocy, to nie napisał e-prezes ale konkretna
Piwo ciemne - bardzo ciemny bursztyn, prawie brunatne. Piana drobnopęcherzykowa, po 30 minutach była jeszcze sensowna obrączka. Zapach słodowy, brak paloności mimo Carafy I i III, czuć lekko także chmiel....