Marka czy fakty?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• ART
    Midtfyns Bryghus, Rough 2 Snuf
    ART
    9,5ABV / 20,1 P
    7 różnych słodów, syrop rodzynkowy, cukier kandyzowany i morszczyn pęcherzykowaty

pierwsze wrażenie - przegazowany domowiec

Trochę przekombinowane, ale są suszone owoce, podpiekane nuty i nieco alkoholowości. No i dużo mocy w nim tkwi....
    2025-05-19, 07:52
  • abelincoln
    Dania, Svendborg, Nyborgvej 4D, Svendborgssund Bryghus
    abelincoln
    Knajpa przy browarze, otwarta w weekendy (czwartek-niedziela 12-20). 12 kranów, ceny około 65-70 koron za 0,4l. dużo miejsca w środku, plus nasłoneczniony taras. Jakieś 1km od stacji i głównego deptaka. Piłem bocka oraz ipę (na zdjęciu) - bardzo smaczne i warte powtórzenia. Jak widać, jest...
    2025-07-15, 19:49
  • ART
    Ribe Bryghus, Efterårssmagen af Mandø
    ART
    4,8ABV / ? P
    Czyli smaki jesieni z Mandø. Czekoladowy ciemniaczek z arcydzięglem i jeżyną. Nie znając składu, po aromacie obstawiałem dereń. Lekkie, nieco wodniste w odbiorze. Ciekawe.

Browarek Ribe leży w kontynentalnej części Danii, ok. 50 km na północ od granicy
    ...
    2025-05-16, 13:18
  • e-prezes
    Galway Bay, Ostara
    e-prezes
    Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...
    2023-02-16, 21:57
  • dadek
    Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
    dadek
    Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
    2022-09-23, 00:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...