Byłam kiedyś w CK po Krakowskiej giełdzie (tata mnie zabrał ). Szczerze mówiąc nie pamiętam jakie piwo piłam (jakoś nie zwróciłam na to uwagi), ale było naprawde dobre. Piwo warte ceny!!!
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Madera to jedna z portugalskich wysp na Oceanie Atlantyckim. Piękna wyspa, która daje możliwość spędzenia aktywnego wypoczynku.
Podczas zwiedzania stolicy wyspy, miasta Funchal natknęliśmy się na miejscowy mały browarek. Lokal tuż przy oceanie z pięknym widokiem na...
DNEIPA, zapach to passiflora, mango, liczi, same owoce-na plus, nuta dolna lekko grejpfrut, sok pomarańczowy, oleiste. W smaku goryczka lekka, kwiatowa-rumianek, arnika, drapacz. Piwo jest trochę wodniste, ale to na karb sokowości, gładkie, od płatków. Udane z pewnością. Jeszcze nie poziom Big...
Piwo kupione w polskim Aldi. Oryginalny import (jest dodatkowa naklejka w języku polskim). Alkohol 4,5%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, chmielowe produkty, drożdże. Ekstraktu brak. Piana gruba z lacingiem. Zapach siarkowo-chmielowy. Barwa złota. Smak? No cóż. Zawiodłem się na tym...
Niszowy lokal z niszowym piwem w Niszu.
Minibrowar, a właściwie firmowy pub minibrowaru "Komitet" znajdujący się w centrum drugiego co wielkości miasta w Serbii.
Lokal znajduje się około 2 km od dworca kolejowego w starej kamienicy.
Po przekroczeniu progu poczułem...
Comment