U mnie prowadzi browar Zamkowy. Na tym samym poziomie jest zagranica.
Trzeci jest Żywiec, no i Zabrze.
Ale przewiduję, że Zabrze za tydzień będzie na pierwszym miejscu. Bo mam mały zapasik w lodówce.
adam16 napisał(a) U mnie prowadzi browar Zamkowy. Na tym samym poziomie jest zagranica.
Trzeci jest Żywiec, no i Zabrze.
Ale przewiduję, że Zabrze za tydzień będzie na pierwszym miejscu. Bo mam mały zapasik w lodówce.
Mimo, że mam ogromny zapas Tyskiego nie dopuszczę by Brackie było na drugim miejscu.
Wasze zdrowie
Jak chcesz to podeślę Ci smakowitego "Piwosza" z Zabrza.
Sam jednak wolę trochę się wysilić za Brackim (brak na półkach sklepowych i muszę jeździć do sąsiedniej dzielnicy).
Pogoniarz napisał(a) U mnie po powbijaniu kilku piwek pierwsza trójka:
Lwówek 21.27 %
Boss 18.25%
Czarnków 10.22%
Na razie(mam nadzieję)piłem piwko z 23 browarów(niestety nie wiem czemu ale Żywca ,Leszka i Tychacza nie ma w spisie )
W moim dzienniku mam już, w tym roku, wypite piwa z 41 browarów .
Też Lwówek wiedzie prym.
Witam!
Tak sobie pomyślałem pijąc piwko, że tak naprawdę nie wiem ile wypijam alkoholu.Wziąłem więc kalkulator i korzystając z dziennika piwnego obliczyłem.Oto wyniki(pierwszy kwartał 2010):
1)Wypiłem 430 piw ; 212.45 litrów piwa.
2)Alkohol(czysty spirytus 100%) wyniósł...
Mamy temat w którym można sie pochwalić jakie piwa pija forumowicze. Wypada chyba również powiedzieć ile piwa dziennie wypijają forumowicze. Najłatwiej będzie odpowiedzieć osobom prowadzącym Dziennik Piwny , ale chyba i inni też moga dość łatwo wyliczyć orientacyjną ilość wypitego...
Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie .
Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Comment