Niemcy, Bayreuth, St.Nikolausstrasse 25, Becher Bräu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9822

Niemcy, Bayreuth, St.Nikolausstrasse 25, Becher Bräu

Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie .
    Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
    W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie z krzaków, trzeba omijać psie kupy. Samo życie.
    Browar ma jakby dwuczęściowy ogródek, przedzielony mało uczęszczaną ulicą. W piątkowy wieczór cisza, zajęte ok. połowa stolików, przeważają okoliczni mieszkańcy.
    W związku z tym słychać gwar multi-kulti, spośród którego jednak wybija się wschód Europy, no i w ogóle wschód. Wszyscy piją, większość też zamawia solidne porcje na kolację.
    Zdecydowałem się na Braumeisterschnitzel w towarzystwie genialnych pieczonych plasterków ziemniaczanych i sałatki - pycha! Do tego deska piw, 4 x 0,25 litra. I ja to szanuję .
    Ku mojemu zdziwieniu, mnie najbardziej podszedł Dunkel - lekko karmelowo-słodowy, ale nie za słodki, z delikatną wytrawną nutą. Poza tym degustowałem Kräußen, Helles i Festbier.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24144

Jak tam teraz ceny pi razy cent?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9822

Wszędzie starałem się płacić bezgotówkowo, więc trudno powiedzieć.
      Sprawdziłem właśnie, że moja kolacja (sznycel + deska piw) wyszła w przeliczeniu PLN 133,04

Comment

• darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13046

Zazdroszczę wizyty Kräussenpils pity na miejscu zapadł mi w pamięć:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...C3%A4ussenpils

Comment