W/g barmana z toruńskiej "Krajiny Piwa" minibrowar w 1231 nie powstanie i nigdy nie miał powstać, tam fizycznie ponoć nie ma prawa zmieścić się armatura warzelnicza. Na pocieszenie można dodać, że właściciel 1231 właśnie wziął w dzierżawę toruński Polmos i planuje tam produkcję wódki oraz... piwa. Czyli świeże piwo tak czy inaczej ma szansę w 1231 zagościć.
Nowe browary restauracyjne w Polsce
Collapse
X
-
Za stroną Gastro-Stylu, który jest przedstawicielem austriackiego SALMa. Cytuję, bo zdanie dość ekwilibrystyczne.
"Nowy browar SALM
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego po BROVARI w Poznaniu browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce."Comment
-
Nie sądzę, widziałem części instalacji, która tam miała być. Są do sprzedania.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
A nie czasami Częstochowa? Tam za chwilkę lub dwie otwierają. Tyle, że nie wiem na jakim sprzęcie...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
No to widać wyszła chyba jakaś kaczka dziennikarsko-brobizowa z tym 1231 lub była to jakaś perfidna ściema ze strony inwestora a szkoda bo budynek pokazany kiedyś na naszym forum mogłby być jednym z najładniejszych brewpubów w PolsceW/g barmana z toruńskiej "Krajiny Piwa" minibrowar w 1231 nie powstanie i nigdy nie miał powstać, tam fizycznie ponoć nie ma prawa zmieścić się armatura warzelnicza. Na pocieszenie można dodać, że właściciel 1231 właśnie wziął w dzierżawę toruński Polmos i planuje tam produkcję wódki oraz... piwa. Czyli świeże piwo tak czy inaczej ma szansę w 1231 zagościć.
Jesli zaś chodzi o warzenie m.in. piwa w toruńskim Polmosie to sprawa wygląda bardzo ciekawie ale ja już taki informacje traktuje bardzo ostrożnie - jak uwarzą to uwierzę
Nawiasem mowiąc czy przypadkiem toruński Polmos nie znajduje się w budynkach któregoś z pw toruńskich browarów ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
A to się uśmiałem... z siebie. Po tej notce byłem przekonany, że chodzi o drugi browar w Poznaniu.
Interpunkcja jednak się przydaje. Poprawnie zdanie powinno chyba brzmieć:
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego, po BROVARI w Poznaniu, browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce.
A ja to sobie zrozumiałem...
Na przełomie roku zaplanowane jest uruchomienie następnego, po BROVARI, w Poznaniu browaru restauracyjnego firmy SALM w Polsce.

i się zastanawiałem, nad czym Wy deliberujecie.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-09-04, 07:38.Comment
-
Tez myślałem, że chodzi o drugi browar w PoznaniuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zależy jak rozumiemy tej samej? Przecież jeśli ktoś inny otworzyłby browar, to czy on ma SALMa czy Kaspara to nie ma znaczenia. Jest to inny browar, który może warzyć inne piwa.
Aha, czyli rozumiem, że w Brovari jest SALM?Comment
-