Ło matko, ile tych premier.
Dobrze, że nie jestem blogerem zobligowanym przed publicznością do próbowania jak największej liczby tych cudów.
Niestety większość nowości nie jest warta, żeby nimi sobie zawracać głowę. Albo piwa są niezbyt dobre, a i tak trza na nie wyrzucić koło dyszki, albo są po prostu ok, ale nie będzie się do nich wracać, bo są lepsze alternatywy na rynku.
Kiedyś starałem się próbować wszystkiego co się da, jednak długa seria zawodów skutecznie mnie wyleczyła z tej przypadłości. ;d
Wszystkie te nowości pewnie jak zwykle sprzedadzą się na pniu, rynek nie jest jeszcze nasycony. Słabsi z czasem odpadną, podobnie było kiedyś w Stanach.
Przygotowanie Kopyra do newsów zawsze mnie rozbraja, ale dziś już miałem dość. Jeśli tak miałyby wyglądać "Wiadomości" w TV to wolałbym ich nie oglądać. Więcej dezinformacji jak informacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Przygotowanie Kopyra do newsów zawsze mnie rozbraja, ale dziś już miałem dość. Jeśli tak miałyby wyglądać "Wiadomości" w TV to wolałbym ich nie oglądać. Więcej dezinformacji jak informacji.
daj ze dwa przykłady owego nie przygotowania/złej woli
Wtedy będzie komplet do rozpoczęcia szitoburzy
Niech je sobie robi w swoim stylu, przynajmniej jest coś takiego jak piwne newsy, z których czasami można dowiedzieć się czegoś nowego. Oczywiście wolałbym obejrzeć je lepiej przygotowane i wykonane , także może jakiś krytyk z browarbizu chciałby zacząć kręcić takie filmiki? e-prezes, co Ty na to, myślę, że byłbyś dobrym prowadzącym youtubowy program "piwne newsy e-prezesa", dałbym Ci kredyt zaufania.
Dlugas, w tym filmiku były dwa: gdzie warzone jest piwo kolaboracyjne Pinty (Zarzecze czy Zawiercie?) oraz rodzaj drugiego piwa jakie warzy kolaboracyjnie Pinta i już nie pierwszy raz problem z określeniem czasoprzestrzeni.
Ja nie chcę wywoływać burzy tylko wyrażam swoje zdanie na temat przygotowania do newsów. Również to, że wyrażam tenże nie oznacza, że zamierzam kogoś detronizować. W moim przypadku pozyskiwanie informacji do takich newsów jest kłopotliwe, bo ja jestem nikim i mnie nikt prostej informacji gdzie jest warzone piwo, czy jaki piwowar stał za garami udzielać nie chce.
Kopyr czasami nie potrzebnie "przeciąga i powtarza po kilka razy to samo" a czasami jedzie za szybko i wtedy potrafią pomylić się nazwy, słowa itp.
Dojdzie jeszcze w niusach do wprawy, choć "porządna konkurencja" przyśpieszyłaby ten proces
Na forum był zaczątek takich niusów, ale się rozjechał i umarł
Sporo da się wyśledzić z monitorowanych blogów i profili FB, ale też pewne informacje trzeba zdobywać u źródła. Raczej na telefon, bo na maile czy posty na FB to można długo czekać.
ART w każdym bądź razie czeka na pomoc i użyczy co trzeba.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwo_szka
Próbuję : -> Staram się docierać i w miarę możliwości być na bieżąco...
jeśli masz zapał i już próbowałaś
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
...wyśledzić z monitorowanych blogów i profili FB, ale też pewne informacje trzeba zdobywać u źródła. Raczej na telefon, bo na maile czy posty na FB to można długo czekać......
i trafiasz na beton to nic na to nie poradzimy.
Pytałem, bo często ludzie stwierdzają, "że trudno coś zdobyć" nawet "nie próbując"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwo_szka
A co? Masz jakieś rady dla info-browaro-nowicjuszki? ;-)
Być może będzie miało potem inną nazwę, ale tak jest na kranie.
Jak na pierwszy raz to nie ma efektu wow, ale generalnie jest to odmienne piwo od tego co było dotychczas na kranach browaru. Kolendrę czuć zarówno w zapachu jak i w smaku. Do tego pszeniczne miękkie nuty zbożowe. Nic...
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Comment