Odnośnie moich obaw co do RIS-ów (tam chyba bywają takie inklinacje w stronę ciemnych owoców).
De Molen - warto?
Collapse
X
-
-
No nie wiem, nie mam doświadczenia w tym stylu, ale przede wszystkim spodziewałbym się tam mocno palonych, czekoladowych aromatów, ale tak dobrze zgranych z całym piwem, że na prawdę smakuje wybornie. Do tego treściwość, którą czuć, mimo, że jest nienachalna.
Spróbuj, wydasz dwie dychy, ale przynajmniej w jakimś stopniu będziesz miał swoje zdanie na ten temat. Ja od jakiegoś czasu dążę do spróbowania piw wszystkich stylów wg BJCP, nie każdy mi podszedł, ale spróbować wypada.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Ja lubie RISy, zawsze uważałem że preferuje zdecydowane smaki, ale Cocoa Psycho jak dla mnie był juz zbyt hardcorowy
Jest ciekawy ale mocno ekstremalny też. Rasputin na jego tle jest grzeczniejszy.
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Hazy IPA z alko 6.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony, jaśniejszy pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - rześkie mango, cytrusy i zioła.
Smak - gorzkawe cytrusy, mango, ziołowość, sporo goryczki....-
Channel: Anglia
2021-11-25, 18:13 -
-
Franz Josef New Wave Rye Lager – @browar.zerom
Alkohol: 4,5% / 11 P / ? IBU
Styl: żytni lager, rye lager
Chmiele: Styrian Golding, Amarillo, Aurum
Uwarzono w: Miejsce warzenia tajne
Mało wyczuwalne to żyto, ale piwo jako nachmielony lagerek - całkiem...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
-
Jak sama nazwa wskazuje to jednochmielowa APA.
Barwa złota, mętne.
Piana po nalaniu wysoka na 4 cm, gęsta, o drobniutkich równomiernych bąbelkach. W trakcie picia wciąż utrzymuje się kilkumilimetrowy kożuch i trochę plam na szkle.
Pachnie chmielowo z lekką słodowością....-
Channel: Czechy
2019-04-03, 03:27 -
-
De Molen, Rye IPA Cascade-Amarillo [a.6.6%; e.15.5*; EBC30; 41EBU]
W składzie cztery zboża: jęczmień (pale barley), słód żytni, słód pszeniczny (crystal wheat malt) i owies.
Chmiel goryczkowy: Premiant
Chmielone na zimno: Amarillo i Cascade
Kolor: ciemne, bursztynowo-pomarańczowo-czerwone...-
Channel: Holandia
2012-09-24, 22:00 -
- Loading...
- Koniec listy.

Comment